Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Implică-te", stimulăm implicarea tinerilor la viața societății

Comentează 0

"Implică-te" este un proiect adresat tinerilor (18-35 de ani – voluntari și lucrători de tineret din județul Arad), în formatul inovator al unui eveniment de tip “open space” (conținând: “ateliere de formare”; “sesiuni de informare” și “laboratoare pentru schimburi de experiență”), în aria tematică a strângerii de fonduri.

Dorim astfel să stimulăm implicarea tinerilor la viața societății, aducând calitate, performanță, inovare, creativitate și schimb de experiențe în activitățile de tip “fundraising”.

Nu de puține ori organizațiile active în domeniul tineretului întâmpină dificultăți majore în ceea ce privește strângerea de resurse materiale și financiare pentru sustinerea proiectelor. De asemenea, pluralitatea surselor de finanțare poate contribui la creșterea calității muncii de tineret pe care organizațiile arădene o desfășoară.

Un ONG care depinde de un singur finanțator poate fi mai vulnerabil în comparație cu o organizație care reușește să își asigure capitalul financiar și material din mai multe surse (publice și private). Am constatat însă, că deși multe din organizațiile arădene active în domeniul tineretului întâmpină dificultăți în strangerea de fonduri, nu există o colaborare reală între acestea în ceea ce privește demersurile de tip „fundraising”.

Acesta a fost motivul principal pentru care am considerat necesar un astfel de proiect.
Proiectul a fost finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad cu spirjinul Primăriei Arad și implementat de Asociația Centrul de Excelență Arad.


Scrie un comentariu

trimite