Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Îmbulzeală pe aeroport, la Cluj-Napoca, în plină epidemie de coronavirus! Aproape 2.000 de români pleacă la muncă în Germania

Îmbulzeală de nedescris pe aeroportul din Cluj-Napoca în plină epidemie de coronavirus, unde 2.000 de români s-au îmbarcat joi spre Germania, pentru muncă, anunță realitateadecluj.net. O parte dintre oameni au venit chiar din județul Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România. Directorul Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca, David Ciceo, a anunțat că oamenii au fost aduși de dimineață în parcarea aeroportului, deși plecarea era la prânz, și că a cerut Consiliului Județean Cluj să intervină pentru respectarea distanțării sociale. Acesta a precizat că în incinta aeroportului au fost luate toate măsurile de siguranță, în plus oamenii sunt termoscanați, în lipsa unor reglementări din partea Direcției de Sănătate Cluj, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Îmbulzeală pe aeroport, la Cluj-Napoca, în plină epidemie de coronavirus! Aproape 2.000 de români pleacă la muncă în Germania
Comentează 1

Aproape 2.000 de români se află pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca de unde vor ajunge, în cursul zilei de astăzi (joi, 9 aprilie - n.red.), cu mai multe zboruri de tip charter,  în Germania, la munci agricole, anunță realitateadecluj.net.

Este vorba de aproximativ 13 curse.

Regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România. Până joi, 9 aprilie, în tot județul Suceava erau confirmate 1.487 de cazuri de COVID-19, reprezentând o treime din totalul cazurilor raportate la nivel național.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, David Ciceo, a descris situația și motivele care au dus la aglomerația din aeroport în plină epidemie de coronavirus, într-o intervenție telefonica la Realitatea PLUS.

„Avem astăzi (joi, 9 aprilie - n.red.) 13 zboruri, din care 12 zboruri spre Germania, cu muncitori. Situația din interiorul aeroportului este corespunzătoare, se respectă distanța socială. Din păcate, organizatorii i-au adus aproape pe toți cei aproximativ 1.800 de oameni cu autocarele de dimineață de la ora 7.00, deși primul zbor era la ora 13.00.

Prefectul de Cluj Mircea Abrudean  a dispus măsuri de sprijn din partea Jandarmeriei. De asemenea, Poliția de Frontieră și Poliția Transporturi ne-au sprijinit, astfel încât să poată fi gestionată corespunzător situația în parcare.

Parcarea auto a Aeroportului Cluj nu este gestionată de Aeroportul CLuj. Este gestionată de Consiliul Județean Cluj. Am solicitat primăriei și Consiliului Județean Cluj astfel încât să se respecte toate reglementările în vigoare. S-a reușit o distanțare socială pentru a respecta reglementarile. 

Noi, aeroportul, din proprie initiativa, testăm cu termoscanerul fiecare pasager din punct de vedere al temperaturii. Direcția de Sănătate nu a solicitat, nu a impus alte masuri pentru acesti pasageri care se imbarcă. Majoritatea pasagerilor au măști.

În interiorul aeroportului am impus și sunt măsuri stricte și se respectă măsurile de distanțare socială.

Am solicitat sprijinul Poliției ca, pe viitor, organizatorii să nu mai aducă toți pasagerii deodată, să respecte eșalonarea în funcție de zborurile pe care le avem. De asemenea, și noi, aeroportul, vom lua legătura cu organizatorii, având în vedere că mai avem astfel de zboruri mari sâmbătă și duminică. Nu așa de multe zboruri, dar vom avea în continuare zboruri cu muncitori în Germania. 

Am avut deja ieri (miercuri, 8 aprilie - n.red.) un zbor cu muncitori spre Eindhoven , Olanda, și, din câte cunoaștem, în perioada următoare vor fi zboruri spre Germania și Olanda de pe mai multe aeroporturi din România”, a declarat David Ciceo, director Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite