Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ilie Năstase îşi cere scuze pentru ieşirile sale, dar consideră că reacţiile presei au fost exagerate

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, fostul mare tenisman Ilie Năstase, și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă consideră că reacțiile presei au fost exagerate.

Ilie Năstase îşi cere scuze pentru ieşirile sale, dar consideră că reacţiile presei au fost exagerate
Comentează 0

''În ultimele zile, numele meu și situația neplăcută creată la meciul România — Anglia din cadrul Fed Cup în urma declarațiilor mele au fost prezente în presa națională și internațională. Nu doresc să contest reacțiile negative pe care le-am primit, dar aș vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă. Aveam 5 ani când am luat prima rachetă în mână. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viața mea, și pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reușit să fac ceva ce nu mi-am dorit și nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine.

Zilele trecute au fost dificile. Declarațiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse și supărare în cadrul publicului, al presei și, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorința mea de a apăra interesele echipei României și ale tenisului românesc'', a subliniat Ilie Năstase.

Căpitanul echipei României a precizat că Johanna Konta nu avea dreptul să discute cu arbitrul de scaun, ci doar căpitanul echipei britanice și nu înțelege de ce a fost suspendat meciul.

''Ceea ce s-a întâmplat la Constanța a fost exagerat de către toate părțile. Totuși, Joanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicații, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înțeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat și în cadrul cărui punct al regulamentului'', a menționat Năstase.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite