Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Igor Dodon le spune ruşilor ce vor să audă şi ameninţă Basarabia şi România cu un război civil

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat pentru presa rusă că România vrea să înghită Republica Moldova, ceea ce va duce la război civil. El a comentat astfel şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova, despre care a spus că a avut drept scop afirmarea dorinței României și Occidentului de unire, scrie dcnews.ro.

Igor Dodon le spune ruşilor ce vor să audă şi ameninţă Basarabia şi România cu un război civil
Comentează 0

În cadrul interviului pentru presa rusă Dodon, care pe timpul mandatului său a avut relaţii mult prea apropiate cu Rusia lui Putin, comportându-se ca un reprezentant al Kremlinului la Chişinău, s-a arătat nedumerit că UE oferă asistenţă pentru armata Republicii Moldova și a criticat obţinerea de către Moldova a statutului de ţară candidat la UE.

Potrivit fostului şef de stat, Moldova nu va deveni niciodată stat membru UE, deoarece există problema transnistreană şi există autonomia Găgăuzia, regiuni care nu vor accepta acest lucru. Dodon e de părere că integrarea europeană ar putea duce la destrămarea ţării, pe motiv că cele două regiuni nu vor mai dori să se afle în componenţa Moldovei.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: replicamedia.md/ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite