Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HP a lansat noi Chromebook-uri Elite pentru pentru afaceri

HP a lansat noi Chromebook-uri Elite pentru pentru afaceri
Comentează 0

Hewlett Packard (HP) a anunțat o pereche de noi Chromebook-uri Elite destinate utilizatorilor de afaceri, alimentate de cel mai recent hardware de la Intel și AMD. Compania a anunțat, de asemenea și câteva PC-uri centrate pe cloud care rulează sistemul de operare proprietar HP.

HP a anunțat, de asemenea, disponibilitatea Elite Dragonfly Chromebook, care a fost introdus pentru prima dată la CES 2022 din acest an. Acesta este un laptop convertibil premium alimentat de procesoarele Intel de generația a 12-a și cu un ecran de 13,5 inch (34,29 cm) cu un raport de aspect înalt de 3:2. Laptopul este planificat să fie disponibil în această vară și va începe de la 1.149 USD. Dacă optați pentru versiunea Chromebook Enterprise, aceasta începe de la 1.254 de dolari. Toate laptopurile HP au fost anunțate în SUA și de aceea prețurile sunt momentan în dolari.

Începând cu partea Chromebook, există două laptopuri noi, potrivit XDA-Developers. În primul rând, este HP Elite Chromebook c645 G2, care este alimentat de noua serie AMD Ryzen 5000C care tocmai a fost anunțată. Aceste procesoare sunt concepute special pentru Chromebookuri și au până la 8 nuclee și 16 fire de execuție, astfel încât să puteți obține o mulțime de performanțe din ele. HP Elite c645 vine cu opțiuni de procesor Ryzen 3 la Ryzen 7.

Dacă preferați procesoarele Intel, există și HP Elite Chromebook c640, care este în esență același, dar alimentat de procesoarele Intel din a 12-a generație cu suport vPro. HP nu a spus dacă acestea sunt procesoare din seria U sau seria P, dar în orice caz, obțineți noua arhitectură hibridă a Intel și o îmbunătățire semnificativă a performanței față de generația anterioară.

Aceste laptopuri HP Chromebook vor avea de concurat pe piață cu Samsung Galaxy Chromebook 2 360 lansat în acest an. Dincolo de procesoare, aceste două Chromebook-uri sunt aproape identice. Le puteți configura cu până la 16GB de RAM LPDDR4X și un SSD de 512GB pentru stocare. Au un afișaj de 14 inch (35,56 centimetri) care începe la rezoluție HD+ (1366 x 768), dar puteți face upgrade la Full HD și chiar adăuga suport tactil dacă doriți. De asemenea, au o cameră web de 5MP deasupra afișajului, astfel încât să puteți arăta cât mai bine în timpul apelurilor video și al întâlnirilor.

Modelul Intel (Chromebook c640) vine cu două porturi USB-C/Thunderbolt 4, două porturi USB Type-A, HDMI, un cititor de carduri microSD și o mufă audio combo. Chromebookul c645 are o configurație similară, dar porturile USB-C nu vor avea Thunderbolt, așa cum v-ați aștepta. Ambele laptop-uri sunt primele Chromebook-uri din lume care au opțiunea pentru un cititor de carduri inteligente, ceea ce este o veste mare pentru companii.

Ambele laptop-uri vor fi disponibile ca Chromebook-uri standard sau ca dispozitive Chromebook Enterprise. Chromebookul Elite c640 va fi disponibil la mijlocul lunii mai, începând de la 509$, în timp ce Chromebookul Elite c645 va fi disponibil la începutul lunii iunie, începând de la 559 de dolari pentru versiunea standard. Prețurile pentru variantele Chromebook Enterprise nu au fost anunțate.

Sursa Foto: HP


Scrie un comentariu

trimite