Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HC Beldiman- Unirea Sannicolau Mare 28-25, sau povestea unui succes după chipul şi asemănarea antrenorului

HC Beldiman- Unirea Sannicolau Mare 28-25, sau povestea unui succes după chipul şi asemănarea antrenorului
Comentează 0

Se adună zilele de când HC Beldiman reprezintă singurul reper pentru handbalul din municipiul Arad la nivel de juniori. Oficial vorbim, pentru că altfel mai sunt ceva cluburi, care rămân însă la nivel amical, şi atât. HC Beldiman a debutat în forţă anul trecut, cu echipe la nivel de juniori III şi mai mici în Campionatul Naţional. Startul a contat, rădăcinile formate, pentru că după aceea lucrurile pot fi mai simple. E important însă ca gruparea soţilor Beldiman să înceapă să fie văzută şi la nivelul celor ce împart bani, pentru că, aşa cum spuneam, e cam singurul reper ardădean pe plan naţional. 

În acest sezon Adriana şi George Beldiman au ridicat ştacheta, înscrrind echipă la nivel de juniori II. Cu o parte din băieţii ce şi-au făcut debutul anul trecut la juniori III, şi încă vreo 3 transferuri. Iar HC Beldiman, dintr-o posibilă "cenuşăreasă" nu face doar act de prezenţă. În urmă cu o rundă Ursu, Paşca şi compania produceau primul succes stagional. Ieri, în sala UAV, elevii soţilor Beldiman aveau de înfruntat Unirea Sânnicolau Mare. Un "balaur" ce îi învingea clar în urmă cu puţin timp la "Cupa Beldiman".

Iar debutul de meci avea să confirme oarece temeri. 1-4 şi o evoluţie cu erori individuale de partea gazdelor. Timişenii păreau siguri pe ei, pentru că şi adversarul le permitea asta. Tinerii handbalişti ai celor de la HC Beldiman găseau cu greu traseele spre poarta adversă, şi atunci când le găseau făceau cadouri adversarilor. La fel şi în apărare. Degeaba se zbătea George Beldiman ca un leu în cuşcă, indicaţiile antrenorului părând greu de înţeles de elevii săi. Iar "uniriştii" zambeau şi marcau. Alor noştri le tremura mâna şi la 7 m, acolo unde din 7 aruncări aveau să marcheze până la final doar 2!

Şi timpul trecea. În partea secundă, undeva înainte de jumătatea mitanului, arădenii treceau pentru prima oară în avantaj. Unul minim de care nu aveau să profite. Şi în inferioritate timişenii păreau mai legaţi. Oaspeţii se duc la 3 goluri şi George Beldiman cere time-outul necesarpentru a le insufla alor lui o undă de optimism. Şi mişcarea prinde bine. Mai ales că în poartă Alex Mathiu, sărbătorul zilei, începe să închidă lângă ambele bare. Oaspeţii pierd tempoul, nu mai au suflu, se sufocă, iar Ursu, Cristea, Paşca sau Bartha încep să-şi spele din păcate, şi nu mai iartă nimic. Mişcările de poziţii gândite de Beldiman la momentul potrivit produc efectul scontat.

Degeaba cei de la Unirea forţează finalul, pentru că argumentele lor nu mai stau în picioare. Iar nivel de juniori II copii sunt greu de stăpânit în situaţii de criză. Golurile cad unul după altul în poarta Sânnicolaului, sirena care anunţa finalul celor 60 de minute gasindu-i pe arădeni într-o horă a bucuriei, după un joc pe care l-au început modest, l-au continuat cu oscilaţii, dar l-au încheiat după chipul şi asemnarea antrenorului lor.

HC Beldiman adună a 2 victorie stagională, şi această generaţie priveşte cu optimism spre viitor. Nu doar ei, ci şi cei mai mici dintr-un club căruia mulţi îi doresc răul, dar care, cu un sprijin adecvat, poate readuce handbalul arădean acolo unde-i este locul.
...............................................................................
HC Beldiman - Unirea Sannicolau Mare 28-25 (14-15)
Componenţa lotului: Mathiu, Bărbicioiu, Cismaş, Boldiş, Găulea, Ursu (7 goluri), Tudoran(1), Cristea(5), Bartha I.(7), Paşca(8),Borz.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite