Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HAOS la un centru comercial! Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime: mai multe victime

Un tânăr de 20 de ani din Brăila a fost reţinut, duminică, fiind acuzat că a înjunghiat un bărbat în urma unui conflict legat de o maşină, după care a intrat cu maşina în două persoane aflate pe centura oraşului şi în alte două persoane care erau în parcarea unui centru comercial.

HAOS la un centru comercial! Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime: mai multe victime
Comentează 0

UPDATE  Atacatorul se numește Parfenie Marius Valentin și are 20 de ani. Autorul incidentului de la Brăila Mall, în urma căruia șase brăileni au ajuns în spital este brăilean, se numește Parfenie Marius Valentin și are de 20 ani. La momentul atacului era beat și posibil drogat. Victima înjunghiată se numește Sava Marian, de 42 de ani, și este din Cazasu. Diagnostic preliminar: "multiple plăgi hemitorace stâng".

UPDATE Tânărul cu intenții criminale se afla sub influența băuturilor alcoolice. Asta a arătat aparatul etilotest al polițiștilor. Avea 0,37 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili alcoolemia exactă, dar și dacă individul se afla sau nu sub influența substanțelor psihoactive.

UPDATE Bilanțul victimelor din Brăila a ajuns la zece, potrivit unor surse judiciare. Dintre cele zece victime, doi minori au fost răniți ușor. Șapte persoane au fost rănite la mall, doi pietoni pe centura municipiului Brăila, iar o persoană a fost înjunghiată anterior.

UPDATE Un șofer a intrat într-un grup de pietoni din fața unui mall. Anterior, tânărul de 20 de ani a lovit alte două persoane pe centrua orașului și a înjunghiat un bărbat ca urmare a unui conflict.

 

Potrivit politistilor, bărbatul avea permis din februarie 2018. Acesta avea 0,37 mg/l alcool pur in aerul expirat.

”Din ceea ce aud, pare că avem de-a face cu o persoană care a acționat dezorganizat, sub imperiul impulsului. Este prematur să presupui că era sau nu sub influența unor substanțe. Dar admițând că a fost au fost, substanțele pot să fie un catalist, un agent augmentator al comportamentului dezorganizat”, a explicat psihologul Gabriel Diaconu, l

Potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență din Brăila, este vorba de 7 victime, printre aceștia numărându-se și doi copii. Cel mai grav este bărbatul care a fost înjunghiat de atacator.

Victimele sunt în stare stabilă, la spital. Cel înjunghiat este operat acum

Individul cu poftă de sânge a băgat în spital 6 persoane: 4 adulți și doi copii. Dintre acestea, 3 persoane adulte și cei doi minori sunt în stare stabilă, cu politraumatisme survenite în urma accidentului rutier.

Deși medicii continuă investigațiile, important este că nicio persoană din cele 5 lovite cu mașina nu se află în stare gravă. Persoana înjunghiată se află acum în sala de operații.

Alți martori susțin că atacatorul s-ar fi prezentat la târgul auto de pe Șos. Buzăului și ar fi plecat să facă proba autoturismului împreună cu vânzătorul. La sensul giratoriu de la Cazasu, l-ar fi înjunghiat pe vânzător și l-ar fi dat jos din mașina, după care a plecat în cursa nebună.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Brăila, tânărul de 20 de ani a avut un conflict, în comuna Cazasu, cu un bărbat, în legătură cu un autoturism.

Surse din rândul anchetatorilor spun că tânărul luase cu ceva timp în urmă maşina să o încerce, iar duminică cei doi urmau să se înţeleagă. În urma conflictului verbal, tânărul l-a înjunghiat pe bărbat, după care a luat maşina, iar pe centura oraşului Brăila a intrat în doi pietoni.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite