Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HAI Sântana a primit de la CJA toate avizele pentru suplimentarea alimentării cu energie electrică

HAI Sântana a primit astăzi avizele necesare de la Consiliul Județean Arad pentru suplimentarea alimentării cu energie electrică a companiei. HAI Sântana folosește, ca linie principală de alimentare rețeaua electrică de la Curtici și ca linie secundară (de rezervă) rețeaua de la Pâncota.

HAI Sântana a primit de la CJA toate avizele pentru suplimentarea alimentării cu energie electrică
Comentează 1

Compania dorește dezvoltarea și extinderea activității, prin noi investiții, fapt care necesită o suplimentare a energiei electrice, ceea ce presupune alimentarea cu prioritate de la Pâncota. Astfel, fabrica se va branșa la rețeaua electrică de la Pâncota printr-o linie electrică subterană de 20 kv, pe o lungime de 21 km, care conferă o stabilitate mai mare în furnizarea energiei electrice.

Noua linie electrică este necesară atât pentru viitoarele investiții, cât și pentru asigurarea funcționării companiei în condițiile actuale, chiar în cazul unui consum mare de electricitate.

„Susținem întotdeauna solicitările investitorilor, mai ales atunci când este vorba de dezvoltare. Faptul că HAI Sântana a realizat o investiție atât de mare înseamnă că strategia companiei se axează pe termen lung la Sântana și asta este și în beneficiul comunității locale unde se creează locuri de muncă și se colectează impozite și taxe, dar și în beneficiul Consiliului Județean și al județului Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

HAI Sântana funcționează din anul 2010 și de atunci și-a crescut gradual producția. Turnătoria companiei are o capacitate anuală de procesare deșeuri de aluminiu de 150.000 tone. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite