Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HAI Extrusion SRL a amenajat un cabinet de mecatronică modern pentru elevii Liceului Tehnologic Chișineu-Criș (FOTO)

La Liceul Tehnologic Chișineu-Criș a fost inaugurat astăzi noul cabinet de mecatronică, proiect susţinut în totalitate de HAI Extrusion SRL (parte a grupului Hammerer Aluminium Industries). Dând și acum dovadă de implicare socială, compania a renovat complet şi a dotat cu material didactic necesar o sală de clasă, pe care a transformat-o în cabinet de mecatronică. HAI Extrusion SRL dorește astfel să sprijine procesul de învățare, iar în paralel să desfășoare cu școlala un parteneriat de practică în cadrul societăţii.

HAI Extrusion SRL a amenajat un cabinet de mecatronică modern pentru elevii Liceului Tehnologic Chișineu-Criș (FOTO)
Comentează 0

La eveniment au participat reprezentanţi ai HAI Extrusion SRL, Dana Berar Peter – manager resurse umane şi Zoltan Biro – plant manager, Flavius Chereji, primarul orașului Chișineu-Criș, Florica Măgulean, directorul Liceului Tehnologic, directorul adjunct Daniel Lupu şi profesori de specialitate care vor utiliza împreună cu elevii nouă clasă. „Mă bucur că există parteneriate între şcolile din oraş şi investitorii din Chisineu-Cris, care susţin sistemul de învăţământ, atât cel tehnologic, cât şi învăţământul general. HAI Extrusion a răspuns întotdeauna pozitiv nevoilor comunităţii locale, iar acest fapt nu poate decât să ne bucure. Atât pentru noi, ca reprezentanţi ai comunităţii, cât şi pentru companiile din zonă, susţinerea învăţământului reprezintă o prioritate“, a declarat primarul Flavius Chereji.

„Ne bucurăm că astăzi am reuşit să încheiem un proiect început la finalul anului 2023 prin care dorim să contribuim la procesul de învăţare şi dezvolare a copiilor din Chișineu-Cris. Prin amenajarea acestui  cabinet de mecatronicaă ne dorim ca elevii Liceului Tehnologic să beneficieze de o bază materială modernă care să îi ajute în dezvoltarea aptitudinilor  pentru care au optat alegând acest profil. Acesta este doar un pas dintr-un proiect mai aplu care îl desfăşurăm împreună cu conducerea şcolii, printre care şi stagiul de practică pe care copii pot să îl desfăşoare în cadrul HAI Extrusion. Primii zece copii au finalizat practică săptămâna trecută, iar în luna viitoare aşteptăm alţi copii pentru a se alătura colegilor noştri. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără deschiderea şi implicarea conducerii şcolii, cât şi a managementului HAI Extrusion”, a punctat Dana Berar Peter, manager resurse umane.

 „Mulţumirile noastre se îndreaptă astăzi către  conducerea HAI Extrusion care prin finanţarea făcută pentru renovarea şi dotarea laboratorului de mecatronică a transformat în realitate dorinţa noastră de a oferi elevilor din acest domeniu un spaţiu care să le asigure condiţii de practică  la standarde moderne. Acordul de parteneriat cu HAI Extrusion prin care sunt susţinute şi stagiile de practică ale elevilor în cadrul companiei, au drept scop de familiarizare a elevillor noștri cu specificul domeniului profesional, facilizarea tranziției de la mediul şcolar la cel specific muncii în mediul privat“, a ținut să precizeze Daniel Lupu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Chișineu-Criș.

Galerie foto (14)


Scrie un comentariu

trimite