Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hack4Arad – Primul Hackathon din Arad

„Hackathon”, denumit și  hackfest sau codefest, este un eveniment dedicat dezvoltării de software, opțional cu o componentă hardware, într-un timp cât mai scurt posibil, de obicei 24 ore, sub forma unui maraton fără oprire. Hackathon a început ca o sesiune de verificare a vulnerabilităților și la găsirea de soluții pentru sisteme IT funcționale de către părți terțe și s-a extins la găsirea de idei noi legate de tehnologie sau dezvoltarea tehnologică care să ajute comunitatea. 

Hack4Arad – Primul Hackathon din Arad
Comentează 0

Hack4Arad este primul hackathon organizat în orașul nostru de  Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu”. Evenimentul va avea loc în Corpul M al universității arădene și se va desfășura non-stop, timp de 24 de ore, sub forma unei sesiuni maraton de codare. 

„Pentru că Aradul are nevoie de aplicații și tu poți ajuta.” Acesta a fost îndemnul organizatorilor la care au  răspuns peste 50 de programatori din domeniul IT, printre care analiști, programatori și web designeri, cât și pasionați de domeniu. Ei vor forma echipe care într-un timp cât mai scurt vor lucra la dezvoltarea unor aplicații utile pentru maturitatea digitală a Aradului.

Temele propuse în cadrul primului Hackathon arădean sunt:

  • Transparență în atribuirea locuințelor sociale (un site care va afișa data următoarei atribuiri de locuințe sociale, va permite completarea online a formularului/cererii de atribuire, va afișa adrese tuturor locuințelor sociale disponibile etc.);

  • Transparență în cheltuirea fondurilor publice (site ce va promova lista cu proiectele de investiții);

  • Aplicație știri interactivă; 

  • Un portal pentru open data pentru Arad; 

  • Un software de tip mission control pentru Arad; 

  • Un soft care să folosească datele referitoare la trafic și informațiile referitoare la dimensiunea drumurilor și la densitatea populației și profilul acesteia;

  •  Site pentru Alumni;

  • Program pentru evidența cercetării. 

Publicul este invitat să participe la deschiderea  evenimentului ce va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 12:00. Prezentarea rezultatelor și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 12:00.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite