Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gușă: Este începutul detonării lui Dragnea. Există bănuiala că e asistat de Coldea

Scandal în PSD, în urma CEx-ului de vineri. Potrivit unor jurnaliști, între Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu a avut loc un schimb dur de replici, după ce Valentin Popa a fost propus ministru al Educaţiei.

Gușă: Este începutul detonării lui Dragnea. Există bănuiala că e asistat de Coldea
Comentează 0

Nu e un scandal, e un cataclism în PSD, care va lăsa urme, a comentat Cozmin Guşă. Consultantul politic a mai precizat, la Realitatea TV, că în aceeași ședință a social-democraților discuțiile ar fi atins și subiectul unei eventuale influențe pe care fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea ar avea-o asupra lui Liviu Dragnea.

”Ceea ce s-a întâmplat în PSD este un cataclism. Acest cataclism care va lăsa crăpături adânci, cu falii, a fost anunțat din momentul în care s-a decis descăunarea lui Tudose. O mână l-a retras pe Tudose din acel joc. Echipele lui Grindeanu și Tudose au reprezentat voința partidului. Acum avem un Guvern 'Dragnea and friends'", a declarat Cozmin Gușă.

Codrin Ștefănescu reprezintă, totuși, mai mulți membri din CEx, subliniază consultantul politic, care este de părere că scenele din CEx PSD de vineri vor reprezenta un moment unghiular de acum înainte.

Discuțiile din ședință au fost legate și de eventualele influențe pe care fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea le-ar avea asupra lui Liviu Dragnea, precizează Gușă.

”Apropos de tăiatul porcului cu Coldea, mulți l-au bănuit pe Dragnea că este asistat tocmai de către Coldea, om pe care cei din PSD l-au invitat și la Comisia 2009 și la alte comisii, dar Coldea nu s-a dus. Am văzut și știrea că Dîncu și Dragnea au călătorit cu Coldea la Cluj”, spune consultantul politic.

Dacă de la niveul secretarului general adjunct apare o replică de tipul 'Încă ești președinte al PSD', înseamnă că 'ne vom strădui să nu mai fii', evidențiază Cozmin Gușă.

”Unanimitățile de vot la miniștrii care au fost propuși au apărut pentru că în sală s-a lăsat o tăcere de mormânt și oamenii n-au mai votat. Acestea au fost scenele de azi din CEx după cearta Dragnea- Ștefănescu”, este de părere consultantul politic. 

Codrin Ștefănescu, în afară de faptul că a fost vocea partidului în ultimii ani, l-a susținut pe Dragnea inclusiv în meciul Dragnea - Ponta, fără să ceară nimic în schimb, iar prin asta a căpătat o mare credibilitate în rândul membrilor PSD nemulțumiți, subliniază Cozmin Gușă. În plus, spune el, Ștefănescu face parte din echipa veche a PSD, din care Dragnea n-a făcut parte.

Dictatura lui Dragnea va fi serios șifonată

Rămâne o perioadă foarte agitată în care această dictatură a lui Dragnea va fi serios șifonată, pentru că cel care l-a retras pe Tudose a reușit, de fapt, o lovitură dublă, afirmă consultantul politic.

”Nu doar că i-a netezit decizia spre Dăncilă, dar pe oameni ca Stroe, Oprișan, ministrul Turismului, președintele TSD i-a redus la tăcere. Dragnea a fost un lider tolerat mai degrabă, care avea jumătate din încrederea partidului, iar rezultatul partidului a fost adus de oameni precum Oprișan și Ștefănescu. Ei nu-l recunosc pe Dragnea ca lider și nici nu vor să-i dea oportunitatea să-și facă o camarilă personală în locul unui Guvern. Este inceputul detonării lui Dragnea”, mai precizează Cozmin Gușă.

Confruntarea dintre Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu a avut loc în şedinţa CEx în care s-au votat propunerile de miniştri pentru cabinetul Dăncilă. Scandalul a pornit în momentul în care Valentin Popa a fost propus ministru al Educaţiei, susţinut de Liviu Dragnea. Codrin Ştefănescu a susţinut-o, însă, pe Ecaterina Andronescu.

Valentin Popa ar fi ţinut un discurs plin de dezacorduri gramaticale. Atunci ar fi intervenit Codrin Ştefănescu și ar fi spus că PSD nu poate face o astfel de propunere. Moment în care Liviu Dragnea, nervos, l-a întrerupt pe secretarul general adjunct al social-democraţilor, iar între cei doi s-a iscat un schimb dur de replici.

Sursa 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite