Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

GUILLAUME  DUJARDIN  în dialog cu elevii de la Colegiul Național ”Moise Nicoară”

GUILLAUME  DUJARDIN  în dialog cu elevii de la Colegiul Național ”Moise Nicoară”
Comentează 0

Perceput ca un instrument de dialog și integrare internațională, plurilingvismul este promovat în Colegiul Național ”Moise Nicoară” prin programe de educație și formare, prin cursuri de limba engleză, franceză și germană în cadrul programei școlare dar și printr-o ofertă specială de cursuri opționale de limba italiană, spaniolă și chineză. Aceste programe și activități încurajate atât de catedrele de limbi străine din școală cât și de conducerea liceului (dna director Diana Achim și dna director adjunct Maria Haș) îi motivează pe elevi să învețe limbi străine.

Ieri, elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a care studiază limba franceză la Colegiul Național ”Moise Nicoară” au beneficiat de prezența în școală a d-lui Guillaume Dujardin – lector francez la Universitatea de Vest Timișoara, reponsabil misiune pentru cooperare educativă zona Sud-Vest. Timp de trei ore, în sala festivă a liceului, a avut loc un dialog în limba franceză între reprezentantul Institutului Francez din Timișoara, elevii liceului și catedra de limba franceză (prof. Ungur Lucia, prof. Filip Adriana și prof. Radu Mihaela). Tema principală a discuției a constituit-o obținerea diplomei DELF care atestă, în urma unui examen, cunoștințele de limba franceză și este valabilă pe tot parcursul vieții. Recunoscută în toată Europa și nu numai, această diplomă permite elevilor înscrierea la facultăți/universități din Franța și asigură șanse mai mari pentru integrarea profesională ulterioară.

Acest rendez-vous francofon a adus o motivație în plus pentru elevii acestui prestigios liceu în studiul limbii franceze, limbă care ocupă un loc important printre materiile studiate la acest liceu, fapt atestat de premiile și rezultatele excepționale obținute în fiecare an la olimpiada națională de limba franceză.

„Mi-a făcut plăcere să întâlnesc o conducere disponibilă, profesori de franceză atât de dinamici și, nu în ultimul rând, elevi cărora să le oferim tot ce este mai bun.” a declarat la plecare dl Guillaume Dujardin, într-o limbă română impecabilă, învățată pe parcursul șederii sale în România.

Adriana Filip

 

 

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite