Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grup electrogen Diesel – criterii de selecție

Grup electrogen Diesel – criterii de selecție
Comentează 0

Generatorul de curent electric pe motorină, denumit și grup Diesel, este una dintre cele mai importante surse permanente de curent, care poate asigura continuitatea unei activități atunci când alimentarea cu energie electrică este întreruptă.

Un astfel de echipament este indispensabil în orice domeniu, scopul său fiind, așa cum am spus, acela de a genera curent electric în timpul penelor de curent și de a permite desfășurarea activității în condiții optime.

Principiul său de funcționare este bine cunoscut: convertește energia mecanică în energie electrică, iar aceasta pune în funcțiune aparatele din jurul nostru. Variantele Diesel sunt preferate celor pe benzină. De ce? Deoarece generatoarele electrice pe motorină sunt mai sigure, mai ușor de folosit și totodată au un consum mai redus decât cele care funcționează cu benzină.

Achiziționează un grup Diesel din gama profesională

Indiferent de scopul utilizării (industrial sau rezidențial), dacă vrem să investim inteligent, într-o soluție pe termen lung, este important să alegem un aparat din gama profesională. Chiar dacă achiziționarea unui generator de curent performant presupune alocarea unei sume mai mari de bani, investiția va merita pe deplin, având în vedere că echipamentul va funcționa la parametri optimi, timp de mulți ani.

Pe baza informațiilor de mai sus, am putea spune că cele mai bune produse sunt cele care au prețuri mai mari. Într-adevăr, calitatea costă, însă nu putem miza doar pe acest aspect în procesul de alegere, căci există și companii care practică adaosuri comerciale mult mai mari decât ar fi normal. Ca atare, nu putem afirma că prețul reprezintă singurul criteriu de care trebuie să ținem cont în achiziționarea celui mai bun generator de curent. Vorbim în continuare despre factorii reali care ar trebui să ne ghideze spre alegerea celui mai eficient grup Diesel.

Cum alegi cel mai performant generator Diesel?

Având în vedere că generatorul de curent este un dispozitiv complex, și criteriile care trebuie avute în vedere la alegerea sa sunt multiple. De data asta însă, ne vom concentra doar pe cele mai importante dintre acestea:

A.   Scopul utilizării

Mai exact, este vorba de domeniul de activitate în care va fi folosit acest aparat. Desigur, un astfel de echipament este indispensabil în aproape toate domeniile. În continuare, le enumerăm pe cele mai comune:

centre medicale;

centre de date;

supermarketuri;

telecomunicații;

bănci;

producție;

HoReCa;

educație;

comerț etc.

B.   Mediul de funcționare

Prin mediu de funcționare înțelegem spațiul interior sau exterior. Astfel, grupurile electrogene destinate utilizării exterioare sunt construite din materiale rezistente, menite să facă față cu succes diverselor condiții meteorologice și eventualelor șocuri sau zgârieturi. Cât privește echipamentele pentru uz interior, acestea sunt realizate din materiale speciale, care permit aerisirea motorului, iar astfel previn supraîncălzirea aparatului. Ceea ce trebuie reținut este că, indiferent de mediul în care vor funcționa, toate generatoarele trebuie executate din materiale de calitate, care să le asigure o durată de exploatare cât mai mare.

C.   Energia furnizată

În funcție de tipul de energie furnizată, dispozitivele se împart în două categorii: monofazate și trifazate. Diferențele existente între acestea au în vedere nivelul tensiunii produse. Astfel, primele, monofazate, vor produce o tensiune cu valoarea de 230 V/50 Hz, în timp ce modelele trifazate vor avea o tensiune de 400 V/50 Hz.

D.   Fiabilitatea propriu-zisă

Acest ultim factor are în vedere construirea trainică a aparatului, astfel încât beneficiarul să îl poată utiliza ușor, eficient, în siguranță, cu riscuri minime de accidentare.

Pe site-ul companiei ENERGEN, una dintre cele mai renumite firme care activează în domeniul producției și comercializării de generatoare de curent, este disponibilă o gamă impresionantă de astfel de echipamente impecabil realizate. Acestea se caracterizează printr-o fiabilitate extraordinară, carcasele lor fiind construite dintr-un material ce asigură un grad ridicat de izolare fonică și o protecție sporită a motorului și a alternatorului împotriva șocurilor și condițiilor climatice nefavorabile.

Așadar, grupurile Diesel marca ENERGEN sunt campioane la capitolul durată de exploatare, asigurând o funcționare perfectă pentru un timp foarte îndelungat. Cei interesați pot accesa site-ul energen.eu pentru a descoperi toate modelele de generatoare disponibile, dar și informații suplimentare. În cazul în care curiozitățile nu le sunt satisfăcute de detaliile regăsite pe site, aceștia îi pot contacta direct pe specialiștii firmei.


Scrie un comentariu

trimite