Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grevă generală la CFR. Cel puțin 19 trenuri au fost anulate

Sindicaliștii din depourile CFR au intrat în grevă generală joi dimineață. Aceștia sunt nemulțumiți pentru că ar urma să fie transferați către CFR și astfel le-ar fi tăiate salariile. Călătorii din peste 10 județe sunt afectați din cauza protestului feroviarilor. Din primele informații, sunt cel puțin 19 trenuri anulate.

Grevă generală la CFR. Cel puțin 19 trenuri au fost anulate
Comentează 0

Cei care asigură întreținerea trenurilor, angajații din depourile CFR, și-au încetat activitatea în mai multe județe din țară după ce operatorul feroviar național nu a mai încheiat niciun contract de prestări servicii.

Este vorba despre depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu.

Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive CFR – SCRL Braşov au oprit încă de marţi lucrul, informează Club Feroviar.

„Situația este foarte critică pentru că directorul general Dorobanțu nu vrea să mai semneze un contract cu propria societate de mentenanță SCRL Brașov (de reparații și revizii locomotive - n.red.)”, a declarat, joi, Victor Androne, lider de sindicat Depoul CFR Călători, la Realitatea PLUS.

Acesta îl acuză pe directorul general CFR Călători, Valentin Dorobanțu, că „încearcă ducerea ei în faliment prin preluarea unor puncte de lucru strategice pentru sectorul privat și racolarea de muncitori SCRL Brașov către CFR Călători, fapt ce duce la falimentul societății. La ora actuală nu pot spune câți călători sunt afectați, că nu avem situația, dar în acest moment oamenii sunt foarte nemulțumiți, supărați că își pierd locul de muncă, sunt amenințați, sunt supărați că vor să-i racoleze la CFR Călători pe un salariu mai mic cu cel puțin 300-400 de lei și cu drepturi mai puține. Venitul mediu este în jur de 1.800-1.900 de lei. S-a discutat cu patronatul, cu directorul general. Contractul de mentenanță este în prezent la dl Dorobanțu pe masă, doar că dânsul nu vrea să semneze”, a mai spus reprezentantul sindicaliștilor feroviari.   

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite