Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Greva foamei la Complexul Energetic Oltenia

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a intrat marți dimineața în greva foamei în fața Complexului Energetic Oltenia. Acesta este nemulțumit de faptul că minerii care au intrat în ultimele zile în grevă spontană sunt acuzați că sabotează sistemul energetic național.

Greva foamei la Complexul Energetic Oltenia
Comentează 0

“Minerii au făcut acest protest spontan după ce administrația a prezentat un buget în bătaie de joc, un buget care era o batjocură la adresa salariaților Complexului Energetic Oltenia. Acuzați de sabotarea sistemului energetic național trebuie să fie cei care au arătat acel buget care ne-a sfidat”, a spus Tomescu, citat de ”Pandurul”.

Proiectul de buget al CEO nu prevedea nicio creștere salarială în 2019. Minerii solicită mărirea lefurilor cu 45%, însă compania nu e dispusă să ofere o majorare mai mare de 13%.

“Încearcă să bage frica în noi. Dar minerii și energeticienii nu au frică”, a explicat Manu Tomescu, unul dintre puținii lideri sindicali care s-au solidarizat cu protestul.

“Nu pot lăsa oamenii ăștia singuri și descoperiți. Oamenii ăștia nu și-au pus libertatea în pericol doar pentru ei. Noi, cei 13.000 de salariați, trebuie să îi considerăm eroi pe cei care au oprit lucrul. Să nu creadă ei că bagă frica în noi”, a completat Manu Tomescu.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite