Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Greșeli de evitat atunci când cumperi un frigider

Comentează 0

Un frigider este o achiziție extrem de importantă. Nu în fiecare săptămână mergi la magazin pentru a cumpăra un frigider nou. Așadar, dacă iei o decizie greșită, vei trăi cu ea ani întregi, poate chiar un deceniu sau mai mult. Totuși, nu trebuie să îți faci griji. Un pic de planificare înainte de cumpărare este tot ceea ce ai nevoie.

Acest ghid îți va prezenta greșelile obișnuite pe care oamenii tind să le facă atunci când cumpără un frigider, astfel încât tu să le eviți.

Nu este surprinzător, dar există multe capcane de evitat. Pe listă sunt lucruri de luat în considerare atât înainte de a intra în magazin, cât și înainte de face clic pe butonul de cumpărare. Una este alegerea stilului și finisajului greșit pentru decorul casei tale. Altul este faptul că nu te gândești la capacitate și la nevoile tale de depozitare a alimentelor. Și detalii sunt importante, de asemenea. Sertarele interioare ineficiente, prost gândite și zgomotoase sunt niciodată distractive. Există compartimente pentru fructe și legume, lactate sau băutură? Poate că nu îți pasă, dar măcar verifică înainte de a lua o decizie, nu știi dacă peste zece ani nu vei avea nevoie de acestea.

Accesoriile suplimentare, precum dozatoarele de gheață sau distribuitoarele de apă nu sunt ceva comun, dar s-ar putea să ai o surpriză și să îți aducă un beneficiu zilnic, făcând o mare diferență. Chiar și funcțiile de tip Smart s-ar putea să te ajute: să vezi pe un ecran ce ai în frigider, fără să fii nevoit să deschizi ușa, să notezi pe frigider o rețetă sau o listă de cumpărături, etc.

Iată așadar care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când cumperi un frigider.

Cumperi stilul greșit

Frigiderele pot fi doar niște cutii mari, dar dacă ții la aspectul casei tale sunt mai mult de atât. Ele vin în numeroase forme, dimensiuni și modele. Fiecare stil are punctele sale forte și punctele slabe. Unele tipuri de frigider costă, în general, mai puțin, dar nu oferă multe funcții de lux. Altele tind să aibă cele mai recente dotări, dar și un preț masiv și dimensiuni mari.

Cumpărarea unui stil greșit de frigider ar putea însemna atât o gaură în buget, cât și ceva ce nu ți se potrivește.

Congelator în partea de sus

Cumpără: Dacă vrei să economisești bani, nu ai nevoie de caracteristici suplimentare de lux și ai o bucătărie mică.

Nu îl cumpăra: Dacă vrei un stil impozant, o mulțime de spațiu de depozitare și caracteristici de lux.

Congelator în partea de jos

Cumpără: Dacă vrei mai mult spațiu pentru mâncare congelată și acces mai ușor la produse proaspete.

Nu îl cumpăra: Dacă nu te poți apleca pentru a ajunge la mâncarea congelată.

Două uși

Cumpără: Dacă vrei spațiu de stocare suficient și câteva caracteristici moderne sau dacă ai o bucătărie mare.

Nu îl cumpăra: Dacă vrei compartimente suplimentare pentru acces rapid sau potrivit pentru copii și pentru băuturi și gustări.

Uiți să verifici dimensiunile

Indiferent de stilul de frigider pe care îl alegi, un pas masiv și peste care este important să nu treci este verificarea dimensiunii. Asigură-te că noul frigider se va strecura perfect în același loc în care stă frigiderul curent. Fă asta măsurând dimensiunile vechiului aparat, apoi compară-le cu cele ale noului frigider pe care intenționezi să îl cumperi. În mod ideal, noul frigider ar trebui să fie identic sau puțin mai mic decât modelul actual. Acest lucru este deosebit de important dacă frigiderul tău actual este încorporat în dulapuri. Dacă amplasezi frigiderul nou într-un spațiu nou, verifică de cel puțin două ori dimensiunile spațiului și compară-le cu cele ale frigiderului dorit.

Este la fel de important să măsuri și adâncimea.

Unele frigidere pot fi mai adânci și ieși în relief față de restul elementelor din bucătărie.

Dacă ai o insulă în bucătărie, măsoară cât de mult se deschide ușa frigiderului sau cât spațiu ai să treci pe lângă frigider.

Nu uita să măsuri și alte spații, precum ușa de la intrare, holurile, ușa bucătăriei și așa mai departe. Anticipează calea de livrare, ca să nu te trezești cu complicații nedorite, precum faptul că frigiderul nu intră pe ușă sau prin alt spațiu.

Nu ții cont de depozitare și capacitate

Niciun proprietar de frigider nu este al fel. Alege un frigider care se potrivește nevoilor personale de depozitare. Ai tendința să păstrezi multe articole la gheață pentru perioade îndelungate? Asigură-te că alegi un frigider cu mult spațiu de congelare. În acest caz, un model cu două uși este probabil cel mai bun. Dacă opusul este valabil, atunci un frigider mare cu ușă franceză este probabil mai potrivit.

Lași lucrurile mici să îți scape

O altă capcană în care poți cădea atunci când cumperi un frigider nou este să scapi din vedere lucrurile mici. De exemplu, poți trece cu vederea detalii despre interior. Cât de ușor este să deschizi și să închizi sertarele? Există undeva margini ascuțite care te-ar putea zgâria?

Uneori, unui frigider îi vor lipsi compartimentele dedicate pentru carne, preparate reci, lactate, fructe și legume sau băuturi. Iar dacă vrei să ai un dispenser de gheață sau de apă, verifică dacă există o conductă de apă în apropiere. Cel mai bine este să știi aceste informații înainte de a te angaja la o achiziție.