Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grădiniţă de la ŞIRIA transformată în POLICLINICĂ; ce medicii specialişti vor face aici consultaţii (FOTO)

Fosta Grădiniţă Criminişte de la Şiria, situată pe str. Ioan Slavici nr. 17, a fost transformată în policlinică. Aici, locuitorii din Şiria şi din zonă, vor avea posibilitatea să fie consultaţi de medici specialişti în cardiologie, chirurgie generală, diabet zaharat şi boli de nutriţie, medicină internă, obstretică-ginecologie, oncologie, ortopedie şi traumatologie şi ORL, majoritatea serviciilor medicale fiind oferite în baza unui contract cu CAS.

Grădiniţă de la ŞIRIA transformată în POLICLINICĂ; ce medicii specialişti vor face aici consultaţii (FOTO)
Comentează 1

După ce grădiniţa a încetat să mai funcţioneze, spaţiul respectiv a fost amenajat de Primăria Şiria pentru a deveni un centru zonal de vaccinare, în perioada pandemiei, iar ulterior, autorităţile locale au căutat soluţii pentru a-l pune în valoare. La propunerea prof. Marcel Priescu, unul dintre cei mai activi consilieri locali din Şiria şi din judeţ, edilii au început demersurile pentru transformarea grădiniţei în policlinică, căutându-se parteneri în acest sens. În cele din urmă, edilii şirieni au găsit partenerii potriviţi, iar ieri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi a unui număr mare de invitaţi, printre care s-au aflat conf. univ dr. Simona Ardelean, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Arad şi Angela Cosma, directorul general Casei de Asigurări de Sănătate Arad, a fost inaugurat noul centru medical.

„Vrem să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat în acest proiect. Vreau să mulţumesc în primul rând domnului primar şi domnului Priescu, fără de care acest proiect n-ar fi existat. Noi nu am avut iniţiativa să venim la dumneavostră, dumnealor ne-au invitat, după care această colaborare a prins contur”, a mărturisit încă de la început dr. Rodica Balica, reprezentanta centrului medical care şi-a deschis un punct de lucru la Şiria.

Nu doar pentru şirieni

În continuare, primarul Valentin Bot a făcut un scurt istoric al clădirii. „Dacă pe lângă cele cinci cabinete medicale, pe care le avem pe raza comunei Şiria şi cu această ocazie vreau să mulţumesc celor cinci medici de familie pe care-i avem, în anul 2011 am inaugurat primul centru de permanenţă din judeţul Arad, care adună cetăţenii din Pâncota, Şiria, Covăsânţ, Ghioroc, un centru de permanenţă cu multe realizări. A venit acum şi rândul unui centru medical, pentru că de mult timp ne-am dorit acest lucru. Aici, în această locaţie, în care încă din anul 1880 a funcţionat o şcoală şi de atunci şi până acum a funcţionat ca şi şcoală sau grădiniţă, în paranteză fie spus, şi eu am făcut grădiniţa aici, în anul 2020, după apariţia pandemiei, ne-am dorit să facem un centru de vaccinare, pentru că numărul copiilor a scăzut simţitor. Am renovat clădirea în aşa fel încât să fie o atracţie pentru un centru medical”, a povestit primarul Valentin Bot, care a ţinut să precizeze că policlinica nu este destinată doar şirienilor, ci şi locuitorilor din Podgoria Miniş-Măderat şi chiar şi altor pacienţi care nu mai doresc să meargă până la Arad.

La rândul său, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, susţine că este susţinătorul prevenţiei în sănătate, iar ceea ce s-a făcut la Şiria reprezintă un pas important în acest sens.

„Domnul Bot este un primar vizionar, are o echipă frumoasă aici, a reuşit să facă din Şiria un brand şi mă bucur că spre deosebire de alţi primari, înţelege că nu doar investiţiile în infrastructură sunt prioritare. Am văzut aici o aplecare în mod deosebit spre cultură, spre turism, pe sectorul social, pe educaţie şi astăzi vedem şi spre sănătate. Ceea ce aţi făcut dumeavostră aici, cu acest centru medical şi cu centrul de permanenţă este un lucru necesar care ar trebui multiplicat în cât mai multe localităţi”, le-a spus celor prezenţi Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Consilierul judeţean Garofiţa Popa a vorbit în cele ce urmează despre renovarea fostei grădiniţe, în timpul pandemiei, când împreună cu primarul Valentin Bot şi cu prof. Marcel Priescu s-au făcut planuri cu privire la viitorul clădirii.

„Mă bucur că suntem la un eveniment de sănătate. Împreună cu administraţia publică locale ne dorim să avem o comunitate sănătoasă, pentru că atunci când comunitatea este sănătoasă, lucrurile merg înainte”, a declarat consilierul judeţean Garofiţa Popa.

„Un simbol”

La final, consilierul local Marcel Priescu a vorbit despre buna colaborare pe care a avut-o de-a lungul timpului cu executivul Primăriei Şiria.

„De mulţi ani gândim şi împlinim multe lucruri îndeosebi pe domeniile acestea, alea educaţiei, ale culturii, ale sănătăţii. Mulţumesc bunului Dumnezeu, cât îmi mai dă putere, la vârsta mea să încerc să fiu alături de dânşii şi să îmi aduc aportul la ridicarea vieţii comunei Şiria. Vă mulţumesc tuturor celor care ne-aţi onorat astăzi cu prezenaţa. Este un simbol pentru noi, pentru că ziua de astăzi se va înscrie ca o zi istorică în tezaurul spiritual al comunei Şiria, a spus în încheiere prof. Marcel Priescu.

Galerie foto (53)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite