Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Programul ,,Școala altfel,, la grădinița P.N. Bârsa

 

   În cadrul programului ,,Școala altfel”, grupa de preșcolari de la Grădinița PN. Bîrsa, a desfășurat diferite activități prin care preșcolarii au  avut ocazia să-și manifeste creativitatea, perspicacitatea și alte deprinderi, într-un mod mai diferit.

Începutul de săptămână a debutat cu ,,lumea poveștilor”, activitate care a încântat preșcolarii atât prin importanța mesajelor transmise din poveste, cât și prin importanța personajelor și trăsăturile pozitive și negative ale acestora. Punctul culminant al acestei activități a fost fără doar și poate,realizarea unui aluat și modelarea acestuia de către preșcolari în așa fel încât produsul final să semene cu turtița din poveste. Desigur că, buburuzele și fluturașii au lucrat cu mult patos în realizarea temei și putem spune că au ieșit niște turtițe nemaipomenite.

  O altă activitate care a fost defășurată în ,,Școala altfel”, a fost o vizită la locul de joacă din Sebiș. Cu siguranță aceasta a fost activitatea preferată a copiilor. Preșcolarii au avut libertatea de a se juca împreună, de a manifesta spirit de echpă în jocurile desfășurate, de a socializa cu ceilalți copii. De asemenea prin această mică ,,escapadă” la locul de joacă, am avut ocazia să ne reamintim și câteva reguli ale grupei, pentru că noi știm că societatea în care trăim funcționează după anumite reguli.

Și cum ne apropiem de Sărbătoarea Învierii Domnului, ne-am propus să respectăm tradițiile strămoșești și desigur să lăsăm frâu liber creativității prin pictarea și decorarea de ouă. Așa că fiecare preșcolar a lucrat cu mult drag și spor pentru a realiza o expoziție cu cele mai frumoase ouă.

  Așadar noi considerăm că, activitățile din această săptămână au avut menirea de a încânta preșcolarii și de a le valorifica potențialul creativ prin temele realizate.

 

 

Articol realizat de profesor pentru învățământ preșcolar:  Păiușan Daliana , Oancea Marinela- Sidonica  și Hatcău Mărieta

Programul ,,Școala altfel,, la grădinița P.N. Bârsa
Comentează 0

Galerie foto (24)