Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: "Proiectul Leaders a ajutat 175 de tineri arădeni"

Glad Varga:
Comentează 0

Proiectul Leaders, derulat în orașul nostru de mai multe organizații nonguvernamentale, a ajuns la final. Peste 100 de tineri au avut posibilitatea de a se forma în domeniul tineretului și al voluntariatului. Președintele Centrului Județean de Voluntariat Arad, Glad Varga, a avut amabilitatea de a explica ce a presupus acest proiect și care au fost țintele propuse.

Înainte de toate, spuneți-ne ce reprezintă acest proiect, pe cine ajută el și la ce este util?

Proiectul Leaders este implementat de către Centrul de Excelență Arad alături de Centrul Județean de Voluntariat Arad și Asociația Educatio și cofinanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad. Acesta a oferit oportunitatea pentru cei implicați, mă refer la tineri, de a dobândi anumite cunoștințe, iar participând la unul dintre cursurile acestui proiect, au beneficiat de formare profesionistă autorizată în domeniile tineretului și voluntariatului.

Cursurile s-au desfășurat în lunile iunie și iulie și au angrenat un număr mare de tineri arădeni.

Concret, pe ce segmente v-ați axat și câte persoane au beneficiat de acest proiect?

Au fost cinci segmente importante pe care cei interesați s-au putut axa. Mă refer aici la cursuri de: voluntariat, manager proiect, comunicare organizațională, antreprenoriat și scriere de proiecte.

La segmentul voluntariat, cei 100 de participanți au fost împărțiți pe patru domenii: cultură, tineret și sport, mediu și turism și sănătate și social, 25 de tineri au optat pentru manager de proiect, tot 25 de persoane au învățat despre scrierea proiectelor europene, 15 persoane la comunicare organizațională și 10 la antreprenoriat.

Așadar la acest proiect au luat parte 175 de persoane, care aveau maxim 35 de ani, și care au dorit să își îmbunătățească șansele de integrare profesională și socială.

De ce este necesar un asemenea proiect? În ce măsură îi ajută pe tinerii care au luat parte la el?

Există o slabă conștientizare în rândul comunității, în principal în rândul tinerilor din Arad, cu privire la formarea profesională, dar și importanța participării la cursuri de pregătire sau dezvoltare personală.

Aceste cunoștințe pe care tinerii arădeni le-au dobândit în aceste cursuri îi vor ajuta pe viitor. Segmentele pe care noi ne-am axat au nevoie de persoane pregătite, iar prin aceste cursuri am marșat tocmai pe această idee.

Doresc să adaug faptul că în cadrul acestui proiect am oferit o șansă și tinerilor cu oportunități reduse. Un anumit număr de locuri, mai precis 10, a fost rezervat pentru cei care sunt discriminați din pricina etniei, religiei, au anumite dizabilități, au un standard redus de trai sau provin din anumite zone izolate.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite