Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Până pe 15 august se pot depune proiecte în vederea realizării de capacităţi de producţie pe gaz de înaltă eficienţă pentru cogenerare de energie electrică şi termică”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membrul al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic susţine că proiectele pentru realizarea de capacităţi de producţie pe gaz de înaltă eficienţă pentru cogenerare de energie electrică şi termică se pot depune până pe 15 august, finanţarea urmând a fi realizată prin PNRR.

Glad Varga: „Până pe 15 august se pot depune proiecte în vederea realizării de capacităţi de producţie pe gaz de înaltă eficienţă pentru cogenerare de energie electrică şi termică”
Comentează 0

„Până la data de 15 august 2022, se pot depune proiecte pentru obținere de finanțare din PNRR – Măsura de investiții 3 – Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde. Investiția va asigura furnizarea de energie termică consumatorilor, în contextul eliminării treptate a cărbunelui/lignitului din procesul de producţie a energiei electrice”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Bugetul total estimat al schemei de ajutor este de 388,05 milioane euro, din care 298,5 milioane euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C.6 Energie şi 89,55 milioane euro fonduri naţionale prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%.

Pot depune proiecte societăţile (întreprinderi mici, mijlocii și mari) care au ca obiect de activitate producerea energiei electrice și termice în cogenerare (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în sensul Legii nr. 325/2006 şi unităţi administrativ teritoriale (UAT)/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care produc energie termică în scopul furnizării în reţeaua de transport şi distribuţie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică.

„Prin realizarea acestor proiecte se urmăreşte creşterea cu aproximativ 300 MW a puterii instalate în cogenerare în sistemul încălzirii centralizate”, a ţinut să precizeze Glad Varga.

Detalii suplimentare sunt disponibile AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite