Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Obiectivul nostru este să readucem normalitatea”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședinte al PNL Arad, susține că obiectivul noii guvernări liberale este să readucă normalitatea, în condițiile în care Guvernul PSD a lăsat în urmă foarte multe probleme în toate domeniile, nu doar în ceea ce privește protecția mediului.

Glad Varga: „Obiectivul nostru este să readucem normalitatea”
Comentează 3

„În prima lună de guvernare am acționat responsabil și eficient pentru a remedia cât mai multe probleme sociale, economice sau de politică externă lăsate de fosta guvernare PSD. Obiectivul nostru, al administrației centrale și locale este să readucem normalitatea și să abordăm lucrurile cu o altă atitudine, una pozitivă, în folosul cetățenilor”, afirmă Glad Varga, deputat PNL de Arad. Acesta mai spune că pe lângă măsurile mediatizate la modul general, de la modificările care trebuie făcute la Ordonața 14 și la Ordonanța 151, se lucrează concret pe problemele actuale în cele 16 ministere, pe fiecare domeniu de activitate. „În domeniul politicilor de mediu, printre cele mai mari probleme găsite în momentul de față a fost faptul că guvernarea PSD a ascuns publicului că prin datele inventarului forestier național se taie cu peste 20 de milioane de metri cubi mai mult decât se estimează. În acest sens s-a dispus operaționalizarea programului SUMAL de urmărire a materialului lemnos și corectarea problemelor la programul «Inspectorul pădurii», astfel încât să vină în sprijinul Romsilva, dar și al Ministerului Mediului, pentru stoparea defrișărilor ilegale. În acest sens se lucrează de o lună de zile. Guvernul PSD a amânat două ori lansarea acestui program. Noi sperăm să-l lansăm și să-l operaționalizăm chiar în primăvara anului 2020”, a continuat deputatul liberal.

În continuare, Glad Varga a ținut să precizeze că în acest moment se lucrează la un act normativ pentru interzicerea exportului de bușteni în spațiul extracomunitar și că în ariile naturale protejate unde există probleme au fost dispuse controale.

„În această săptămâna s-a finalizat la Madrid întâlnirea pentru schimbările climatice. România riscă să intre în procedură de infringement din cauza emisiilor de carbon, riscând să plătim până la 200 de mii de euro pe zi, dacă nu rezolvăm această problemă la nivelul marilor orașe. S-a operaționalizat Comisia Națională pentru Combaterea Schimbărilor Climatice și în următoarea perioadă vom veni cu puncte clare pe care trebuie să le atingem. Guvernul va sprijini achiziționarea de autobuze electrice, stații de încărcare pentru marile orașe, linii de transport adecvate, nepoluante. Toate aceste măsuri fac parte din programul de guvernare al Partidului Național Liberal”, a încheiat deputatul Glad Varga.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite