Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gigi Budiu, la 45 de ani ... de fotografie artistică

Gigi Budiu, la 45 de ani ... de fotografie artistică
Comentează 1

În seara de vineri, 3 mai, iubitorii artei fotografice au avut prilejul binevenit de a fi martorii vernisajului expoziției de fotografie artistică, unde maestrul Gigi Budiu și-a etalat o parte din creațiile foto presărate pe întinderea a 45 de ani.

Găzduită la Atrium Mall (etajul 2), expoziția retrospectivă a reunit , alături de lucrări din diferite perioade, și modelele ce l-au inspirat pe artist și prieteni sau colegi de la cluburile foto arădene. 

Deschiderea a fost făcută de trupa NOVA BAND, ce a interpretat cu sensibilitatea deja cunoscută piese dragi lui Gigi, apoi au urmat cântecele nostalgice ale legendarului Nelu Slev, rezidentul olandez împreună cu care Gigi bântuise prin cluburile arădene ale anilor 70.

Rolul de maestru de ceremonmii și l-a asumat președintele Foto Club Arad, Mircea Boran iar despre lucrările lui Gigi Budiu au vorbit viceprimarul Levente Bognar și pictorul Ioan Kett Groza.

”Gheorghe Budiu a fost și este cel care a trăit în orașul nostru, dar nu numai că a trăit, ci chiar a și creat pentru municipiul Arad. De aceea doresc să mulțumesc în numele Primăriei pentru activitatea dânsului la multele evenimente ale urbei și totodată, chiar dacă este un senior, este tânăr în creație și-i doresc în continuare succes”- Levente Bognar.

”Este unul dintre veteranii fotografiei arădene, pe care-l cunosc de foarte mult timp și nu mi-a venit să cred că a împlinit 70 de ani. Exponatele de aici sunt doar un crâmpei din activitatea laborioasă a lui Gigi, din lucrările care cred că i-au mai rămas, însă este o expoziție complexă, ce însumează o paletă largă de modalități de expresie”, a concluzionat Ioan Kett Groza.

Expoziția poate fi zilnic vizitată la etajul doi al Mall-ului arădean, în generosul spațiu dintre Librăria Cărturești și Cinema City.

 

Sara N. Dan

 

Galerie foto (146)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite