Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Un moment istoric pentru Republica Moldova!”

Președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu au semnat, astăzi, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, susţine că este un moment istoric pentru Republica Moldova.

Gheorghe Falcă: „Un moment istoric pentru Republica Moldova!”
Comentează 0

„În cursul zilei de joi, 3 martie, a fost semnată cererea de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Un moment istoric pentru Republica Moldova, un moment pe care frații noștri de peste Prut îl așteaptă de ani de zilei. Semnarea aderării înseamnă o accelerare a ambițiilor lor pro-europene, în umbra invaziei pe scară largă de către Rusia a Ucrainei, un război care se duce în extrema proximitate a Moldovei.

Locul cetățenilor Republicii Moldova este în UE, alături de frații lor români! Cererea de aderare la UE este încă o piatră de hotar pe calea integrării europene a Republicii Moldova, este o etapă care întoarce o nouă pagină în istoria noastră comună și continuă efortul strămoșilor noștri, care vizează un proiect european comun.

Tot joi a fost semnată cererea de aderare și de către Georgia, o țară aflată și ea în proximitatea războiului declanșat de Rusia. Noua inițiativă din cele două țări -- în care trupele ruse sunt poziționate în sfidarea opoziției locale și internaționale - vine în urma deciziei Ucrainei de a insista asupra cererilor sale de aderare la UE.

Atât Republica Moldova cât și Georgia confirma intenția lor de a se dezvolta ca țări pro-europene, iar România le va susține și le va sprijini în întreg procesul”, a transmis europarlamentarul PNL/PPE, Gheorghe Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite