Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „UE trebuie să fie mai bine pregătită pentru provocările aduse de viitor, iar oamenii trebuie urgent protejați de creșterea prețurilor la energie”

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a susţinut astăzi, la Strasbourg, un discurs cu privire la starea Uniunii. La finalul acestuia, europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, a scris pe Facebook că UE trebuie să fie mai bine pregătită pentru provocările aduse de viitor, iar oamenii trebuie urgent protejați de creșterea prețurilor la energie.

Gheorghe Falcă: „UE trebuie să fie mai bine pregătită pentru provocările aduse de viitor, iar oamenii trebuie urgent protejați de creșterea prețurilor la energie”
Comentează 0

„Ca politicieni, cred cu tărie că noi trebuie să ne asumăm realitatea cu care oamenii se confruntă. Eu cred că trebuie să avem curajul să spunem adevărul despre criză, adevărul despre război, adevărul despre prețul curentului, adevărul că trebuie să învățăm să economisim! Ca politician, nu poți fugi de responsabilități.

De aceea, apreciez discursul doamnei Ursula von der Leyen de azi, din plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, privind starea Uniunii Europene.

Voi, reveni, desigur, în perioada următoare, cu mai multe considerații asupra priorităților noastre comune, dar mai ales ale României, însă acum, «la cald», concluziile mele sunt clare: UE trebuie să fie mai bine pregătită pentru provocările aduse de viitor, iar oamenii trebuie urgent protejați de creșterea prețurilor la energie.

Nu în ultimul rând, însă, cred și cer ca toate instituțiile Uniunii Europene, toți politicienii, inclusiv noi, cei din Parlamentul European, să dea și să dăm exemplu de transparență, de sinceritate, pentru că numai așa, numai confruntând realitatea și vorbind deschis despre ea, vom putea să trecem cu bine și peste această perioadă. Europa poate face acest lucru și trebuie să o facă, pentru binele nostru comun”, susţine Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite