Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „S-a făcut un pas important pentru un spațiu digital european și pentru digitalizarea României!”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a fost raportorul Partidului Popular European (PPE) privind Regulamentul: Măsuri pentru un nivel ridicat de interoperabilitate a sectorului public în întreaga Uniune (Actul privind Europa interoperabilă).

Gheorghe Falcă: „S-a făcut un pas important pentru un spațiu digital european și pentru digitalizarea României!”
Comentează 0

Regulamentul înseamnă cel mai înalt nivel de legislație la nivel european și va fi implementat și transpus în legislația statelor membre exact așa cum a fost negociat.

„Este vorba despre un nou pas important pentru realizarea unui spațiu digital european dar și pentru consolidarea leadership-ului european în acest domeniu. Cu toții ne dorim, peste tot în Uniune, administrații moderne, ancorate în viitor, eficiente și cu costuri reduse, iar acum oferim noi șanse pentru a ne atinge acest obiectiv.

Prin negocierile pe acest Regulament, mă bucur pentru România, unde am lucrat 19 ani în administrația locală, că vom avea servicii publice digitalizate. De asemenea, în Regulament am reușit să include Centru European pentru Securitatea Cibernetică din București, pe lista membrilor cu statut de observator în cadrul Comitetului pentru o Europă interoperabilă - un organism consultativ strategic al Comisiei.

În același timp, ca europarlamentar român, nu pot să nu remarc cu această ocazie că în vreme ce țara mea va face parte din acest Schengen digital, încă avem «parteneri» europeni care țin România în afara Spațiului Schengen terestru. Sper totuși că propaganda rusă să nu mai funcționeze pentru mult timp!”, a transmis Gheorghe Falcă în intervenția sa.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite