Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Proiectele TEN-T, esențiale pentru transportul european și conectivitatea regiunilor”

O delegație a Comisiei pentru Transport și Turism a Parlamentului European, condusă de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PPE, RO), alături de Gheorghe Falcă vizitează România în perioada 23-25 mai, pentru a face un bilanț al implementării proiectelor TEN-T.

Gheorghe Falcă: „Proiectele TEN-T, esențiale pentru transportul european și conectivitatea regiunilor”
Comentează 0

„Avem întâlniri extrem de importante cu membri Senatului României, reprezentanți ai ministerelor române și autorităților locale pentru a discuta progresul dezvoltării coridorului rețelei centrale TEN-T Rin-Dunăre, precum și provocările, dar și poveștile de succes, inspirate de Strategia UE pentru Dunăre. În plus, delegația vizitează și portul maritim și orașul Constanța, regiunea Dunării de Jos și punctele de trecere a frontierei din România către Ucraina și către Republica Moldova”, precizează europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE).

Delegația este condusă de Marian-Jean Marinescu (PPE, RO) și din ea mai fac parte: Gheorghe Falcă (PPE, RO), Rovana Plumb (S&D, RO), Elżbieta Katarzyna Łukacijewska (PPE, PL) și Dorien Rookmaker (ECR, NL). Delegația este însoțită și de membri ai Comisiilor pentru transport și infrastructură și pentru antreprenoriat și turism din Senatul României.

„Cu scopul clar de a sprijini economia UE și de a asigura mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, dar și o conectivitate a regiunilor, limitând totodată impacturile negative asupra climei și mediului, UE a construit o rețea de transport multimodală pe teritoriul său. Aceasta este rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Misiunea deputaților europeni pentru transport în România contribuie la lucrările comisiei pentru transport și turism a Parlamentului privind actualizarea regulilor UE privind rețelele TEN-T, în vigoare din 2013”, a mai punctat Falcă.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite