Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Alegerile CDU din Germania, un pas important spre o nouă politică de centru-dreapta”

Friedrich Merz a fost ales la președinția CDU cu 94,62% din voturile delegaților participanți la congresul online al partidului care a avut loc în Germania.

Gheorghe Falcă: „Alegerile CDU din Germania, un pas important spre o nouă politică de centru-dreapta”
Comentează 0

„Salut decizia partidului de centru-dreapta din Germania, CDU, de a-l alege pe domnul Friedrich Merz ca președinte al partidului. Un politician cu experiență, conservator european, un susținător al politicii pro-NATO și a celei europene, Friendrich Merz este schimbarea de care CDU avea nevoie. Așa cum a punctat în discursul său, CDU are acum șansa unui nou început, pentru ca la viitoarele alegeri să poată ieși învingător.

CDU este partidul care a condus cel mai mult Germania, dând mereu dovadă de viziune, deschidere europeană și stabilitate atât din punct de vedere strategic cât și economic. Am încrederea că domnul Friedrich Merz, cel care a fost odinioară liderul grupului parlamentar al CDU în Bundestag, va reuși să își îndeplinească obiectivele atât pe plan național, cât și pe plan european și internațional.

Pentru CDU începe munca în opoziție, la nivel național, dar și munca de a veni cu o doctrină politică clară. Nu trebuie să uităm că CDU a fost timp de 16 ani condus de Angela Merkel, un om politic dedicat și extrem de puternic.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) Germania este parte din Grupul PPE, cel mai numeros grup de tradiție din Parlamentul European. Suntem un grup de centru-dreapta și ne-am angajat să construim o Europă mai puternică, care să își servească cetățenii”, a apreciat europarlamentarul PNL/PPE Gheorghe Falcă.


Scrie un comentariu

trimite