Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă a prezentat Manualul Alesului Local

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a început conferința de presă cu un mesaj de mulțumire pentru Batalion Mixt Româno-Ungar pentru distincția primită cu ocazia a 25 de ani de existență, prin care „confirmă că în 19 ani de administrație am avut o relație corectă cu Armata”.

Gheorghe Falcă a prezentat Manualul Alesului Local
Comentează 0

Gheorghe Falcă a vorbit despre experiența ultimelor săptămâni, în care a avut întâlniri și cursuri cu primari aflați la primul mandat, în cadrul proiectului Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni - o administrație publică transparentă și responsabilă, implementat de către Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România. Gheorghe Falcă este coautor al Manualului Alesului Local, alături de Radu Bogdan Comșa. Liderul PNL Arad a susținut în trecut nevoia unui curs de care să beneficieze primarii aflați la primul mandat, în condițiile în care „eu cred cu toată tăria că mandatul sau mandatele de ales local, de primar, trebuie tratate în modul cel mai profesionist cu putință, iar eu așa am făcut la Arad, vreme de patru mandate. Administrația locală devine din ce în ce mai complexă, este nevoie de profesionalizare și pregătire, poate să dea rezultate dacă știi să definești proiecte, să atragi finanțare”, a spus acesta.

Gheorghe Falcă a cerut administrațiilor locale să își dezvolte capacitățile administrative, în condițiile în care România are la dispoziție fonduri europene foarte generoase. De asemenea, este nevoie de un ritm susținut al reformelor agreate cu instituțiile europene, pentru a moderniza viața publică din România și pentru a accesa fondurile disponibile. Întrebat de jurnaliști, liderul PNL Arad a spus că în interiorul partidului nu a fost dezbătută comasarea alegerilor, dar având în vedere numărul mare al alegerilor din toamna anului viitor, într-un interval de timp scurt, consideră că un anumit tip de comasare poate fi bun pentru cetățeni.

 

 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite