Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Cristian Pop vrea să schimbe radical comuna Zărand

Gheorghe Cristian Pop vrea să schimbe radical comuna Zărand
Comentează 7

Pop Gheorghe Cristian este localnic din Zărand, are 38 de ani, este căsatorit, are 2  copii şi de profesie este profesor de Educaţie Fizică.

Acesta şi-a propus să candideze la Primăria Zărand pentru funcţia de primar, din partea PSD, la alegerile locale din data de 5 iunie 2016.

În perioada noiembrie 2015 – martie 2016, Pop Gheorghe Cristian a fost consilier cu atribuţii de viceprimar în cadrul Primăriei Zărand. Acesta spune că a descoperit datorii mari ale administraţiei locale.

“Am depistat multe nereguli în această perioadă cum ar fi nenumărate contracte încheiate de vechea conducere ( Moţ Ion Florin), fără a fi înregistrate la contabilitate, datoria primăriei ajungând la fabuloasa sumă de 7 miliarde de lei vechi. Drept urmare au fost blocate conturile primăriei de către firmele care voiau să-şi recupereze banii. De 20 de ani nu s-a făcut aproape nimic la nivel de comună şi acum s-au mai acumulat şi datorii imense! Am încercat şi am reuşit deblocarea lor, cu intenţia de a le folosi în pietruirea drumurilor Zărand-Cintei şi amenajarea fântânilor cu apă potabilă din ambele localităţi. Aceste lucrări au fost aprobate şi de către consiliul local şi chiar întocmită toată documentaţia, urmând a fi selecţionate oferte din partea firmelor pentru realizarea acestora”, spune Pop Gheorghe Cristian.

Nu s-a reuşit finalizarea acestui proiect deoarece din anumite interese politice lui Gheorghe Pop i s-a retras sprijinul politic din partea UNPR-ului, motivul fiind acela că nu a dorit să îl sprijine în campania electorală pe fostul primar – Moţ.

“Mi s-a reproşat şi că nu am comunicat cu şefii partidului (nici nu aveam ce să comunic atât timp cât îmi puneau condiţii pe care trebuia să le accept. Aş dori pe această cale să fac cunoscută situaţia în care se află primăria Zărand şi populaţiei pentru că unii cetăţeni au înţeles greşit de ce nu s-a putut face numic la nivel de comună pe perioada cât eu am fost acolo. Acum pot înţelege cu uşurinţă acest lucru”, mai completează Pop Gheorghe Cristian.

Acesta mai afirmă că sunt foarte multe lucruri bune de făcut pentru comună, propunându-şi să continue ceea ce avea de gând să facă şi nu numai. “Dacă o să ajung primar am proiecte multe de pus în practică. Cu siguranţă că voi asculta şi dorintele oamenilor în tot ceea ce voi face, astfel încât Zărandul să fie un exemplu pozitiv în anii ce urmează. Am de gând să atrag cât mai multe fonduri europene pentru asfaltarea străzilor, trotuarelor, renovarea şcolilor, gradiniţelor, amenajarea de locuri de joacă pentru copii, renovarea parcului. Totodată voi rezolva  problemele de fond funciar pentru că ştiu că oamenii din ambele sate îşi doresc  foarte mult acest lucru.

Oamenii din Zărand şi Cintei  trebuie să aleagă un primar  localnic, tânăr, prezent la orice oră şi disponibil în rezolvarea problemelor lor, un bun gospodar, un om demn, corect, respectuos. Cu alte cuvinte ,,un primar alături de ei”, mai spune Pop Gheorghe Cristian.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite