Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gerul siberian nu părăsește România nici vineri. Noi recorduri istorice de FRIG

1 martie 2018 a fost cea mai geroasă zi din istoria măsurătorilor pentru luna martie, iar ziua de vineri, 2 martie, se anunță și mai friguroasă. ANM anunță temperaturi minime de -26 de grade Celsius. Capitala şi 29 de judeţe se află sub cod galben și portocaliu de ger.

Gerul siberian nu părăsește România nici vineri. Noi recorduri istorice de FRIG
Comentează 0

Întreaga țară se află sub cod galben și portocaliu de ger cumplit până vineri la ora 11.00, potrivit celei mai recente avertizări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit datelor ANM, temperatura a scăzut, joi noaptea la ora 1.00. până la minus 23 de grade în nord-estul țării, la Rădăuți.

Meteorologii au emis o avertizare meteo COD GALBEN de ger, valabilă în intervalul 1 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00. Zonele afectate sunt: Maramureș, Crișana, Banat, vestul Olteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei.

Jumătatea de est a țării se află sub cod portocaliu, fiind vorba de emperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua. Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local Oltenia.

În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Harta frigului, joi noaptea, ora 01.00:

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova și izolat în restul teritoriului.

ANM a emis, totdată, o informare meteorologică de precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent.

Temporar, intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55...60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

Trei țări se află sub COD ROȘU de vreme rea din cauza "Bestiei Estului"

Furtuna de zăpadă Emma de origine siberiană a lovit, joi, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord aducând în unele zone cea mai severă vreme din 1991 până în prezent, informează Reuters.

Trei ţări se află sub COD ROŞU de vreme rea din cauza frigului siberian.

Supranumit "Bestia din Est" de media britanice, "Ursul din Siberia" în Olanda, "Tunul cu zăpadă" în Suedia sau "Moscova-Paris" în Franţa, acest val de frig s-a soldat cu zeci de morţi în ultimele zile.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite