Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Geantă plină cu pisici. Un arădean a vrut să scape de șase feline în pădurea Ceala, dar a fost prins

Un bărbat de 34 de ani din Arad a fost prins când a eliberat în pădurea Ceala șase pisici de care voia să scape. De-a lungul timpului, numeroase animale, inclusiv exotice, au fost abandonate aici.

Geantă plină cu pisici. Un arădean a vrut să scape de șase feline în pădurea Ceala, dar a fost prins
Comentează 1

Cel care l-a prins pe arădean este chiar directorul Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului (PNLM), Paul Hac. Acesta ne-a declarat că bărbatul venise în pădure cu o geantă de voiaj plină cu pisici. Șase, mai precis. Le-a eliberat în zona clădirii administrative.

”Pisicile nici nu au fugit, semn că erau familiarizate cu bărbatul. I-am cerut imediat să le ia din pădure și s-a conformat. A spus că regretă că trebuie să se despartă de ele, dar nu are altă soluție. Din punctul său de vedere, pădurea era mediul natural al pisicilor... L-am condus personal până la serviciul de ecarisaj al Primăriei pentru a obține informații privind locul în care poate lăsa pisicile”, a declarat Paul Hac pentru ARQ.

Arădeanul a fost înregistrat într-o bază de date cu persoane suspecte de abandon de animale. El a primit un avertisment, deși amenda în astfel de cazuri pornește de la 3.000 de lei.

Din păcate, se întâmplă destul de des ca persoane să abandoneze animale domestice în pădurea Ceala, mai ales câini.

”Am avut numeroase cazuri în care am găsit și animale moarte abandonate, cum ar fi cai, boi, viței sau câini”, a adăugat directorul administrației PNLM.

În ultimii ani, au fost înregistrate și cazuri de abandon de animale exotice, cum ar fi șerpi (doi pitoni) sau broaște țestoase.

Administrația parcului va instala un sistem de supraveghere video a zonelor sensibile, pentru a fi prinși cei care încalcă legea. Primele două camere vor sosi vineri. Până la extinderea sistemului, acestea vor fi mutate din loc în loc, dispozitivele fiind mobile.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite