Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gaură la buget de 5,5 MILIARDE de lei

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 11 luni ale acestui an cu un deficit de 10,2 miliarde lei, reprezentând 1,21% din PIB, în creştere cu 86% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Gaură la buget de 5,5 MILIARDE de lei
Comentează 0

În primele 11 luni ale anului trecut, bugetul general consolidat al statului a înregistrat un deficit de 0,7% din PIB sau 5,5 miliarde lei.

Principalul motiv al execuţiei bugetare slabe din primele 11 luni ale acestui an a fost creşterea încasărilor la buget într-un ritm inferior ritmului de creştere a cheltuielilor. 

"Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 228,2 miliarde lei, reprezentând 27,1% din PIB, au fost cu 11% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. (...) Cheltuielile bugetului general consolidat, în sumă de 238,4 miliarde lei, au crescut în termeni nominali cu 12,9% faţă de primele unsprezece luni ale anului trecut", arată raportul bugetar lunar.

Guvernul PSD-ALDE a construit bugetul pentru 2017 pe venituri estimate la 254,7 miliarde lei, mai mari cu 14% faţă de nivelul de anul trecut, şi pe cheltuieli de 278,8 miliarde lei, cu 15% mai mari.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite