Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gala de Operă – un periplu cu accente lirice speciale

Gala de Operă – un periplu cu accente lirice speciale
Comentează 0

La început de septembrie (sâmbătă, 3 septembrie, ora 19,00, în Parcul Reconcilierii), Filarmonica de Stat Arad vă așteaptă cu un eveniment de tradiție, fără de care toamna arădeană nu ar putea începe: Gala de Operă – Open Air. Ajunsă la cea de a zecea ediție, gala din acest an este pregătită de maestrul italian Giuseppe Caranannte iar invitații care vor urca pe scena din Parcul Reconcilierii sunt soliști de primă mână ai scenei lirice italiene: sopranele Marialucia Caruso și Antonietta Sinischialchi, tenorul Francesco Malapena (numit moștenitorul potențial al legendarului Enrico Caruso) și baritonul Pier Luigi Dilengite.

Programul Galei este structurat în două părți. Prima dintre ele cuprinde o selecție Bellini - Verdi – Puccini, în cadrul căreia invitații speciali, în acompaniamentul celor două ansambluri ale Filarmonicii de Stat Arad, vor prezenta dramaticele arii din Puritanii (Ah, Per sempre io ti perdei) sau Forţa destinului (Pace mio Dio), cu marile favorite din Tosca (Recondita armonia) sau Turandot (Nessun dorma), dar şi  cu  unul dintre cele mai cochete valsuri din repertoriul liric al lumii, acela al Musettei  din Boema.

Cea de a doua parte a Galei ne transportă într-un spațiu solar, de o muzicalitate și un romantism aparte – cel al canțonetelor napolitane. Un periplu prin cariera de aproape un secol a acestui gen, de la începuturile sale, marcate de splendidele Te Voglio bene assaje sau Santa Lucia, până la apogeul ei, celebrat de nemuritoarele Torna a Surriento, Core’ngrato, O sole mio…. Partiturile napolitane sunt pregătite în orchestraţiile şi aranjamentele puse la dispoziţia Filarmonicii de Asociaţia Vincenzo Bellini, versiuni supervizate de Giuseppe Carannante.

Așadar, publicul arădean este așteptat sâmbătă, 3 septembrie, la ora 19,00, în Parcul Reconcilierii, locul în care orchestra condusă de maestrul Giuseppe Caranannte, corul coordonat de maestrul Robert Daniel Rădoiaș și invitații speciali ai Filarmonicii de Stat Arad ne vor oferi tuturor o seară de neuitat.

 

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Arad

 

Foto: Maestrul Italian Giuseppe Caranannte

 

 

 


Scrie un comentariu

trimite