Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Furia naturii în vestul Europei: peste 180 de morți. Nivelul Dunării a crescut după viiturile din Germania - VIDEO

Au fost inundații puternice în Alpi, la granița dintre Austria și Germania. A plouat torențial, iar micile pârâuri montane s-au transformat, în câteva minute, în ape învolburate.

Furia naturii în vestul Europei: peste 180 de morți. Nivelul Dunării a crescut după viiturile din Germania - VIDEO
Comentează 0

Au fost distruse drumuri și poduri, unele mașini au plutit pur și simplu pe străzi, iar zeci de case au fost afectate. În urma inundațiilor din ultimele zile din Germania, Belgia și Olanda, cel puțin 180 de oameni și-au pierdut viața.

Forțele armate germane au fost rapid mobilizate după viituri, iar în zonele afectate a fost și cancelarul Angela Merkel, care a rămas șocată de furia naturii. 

Un oraș pitoresc de la poalele Alpilor, Hallein, foarte aproape de Salzburg, a fost lovit de viitură după ce un pârâu de munte s-a umflat după ploile abundente. Apele au ieșit din matcă, iar centrul vechi al localității a fost acoperit de apă. Mai multe mașini au plutit pe străzile pline de apă.

În zonele devastate de viituri a mers și cancelarul german Angela Merkel care a promis ajutoare din partea guvernului federal.

,,Este înspăimântător și aș spune aproape că limba germană are dificultăți în a găsi cuvinte pentru a descrie acea devastare provocată. Totuși, trebuie să spun că este impresionant să vedem cum oamenii rămân împreună, cum se ajută reciproc, solidaritatea care rezultă din toate acestea’’, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Cancelarul german spune că potopul din vestul Europei este un efect major al schimbărilor climatice.

,,Forța naturii la care am asistat arată că dacă te bazezi pe știință, iar eu obișnuiesc să fac asta, că este o strânsă legătură cu schimbările climatice’’, a mai precizat oficialul.

Și Papa Francisc și-a exprimat îngrijorarea. La prima sa apariție după operație, Suveranul Pontif și-a arătat solidaritatea cu victimele inundațiilor din vestul Europei.

Sinistrații din Belgia au fost vizitați și ei de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite