Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Funcționarii AJFP Arad vin în sprijinul contribuabililor care trebuie să depună Declarația Unică

Prefectura anunță că a organizat o sesiune de dezbateri şi consultări cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Arad având ca subiect depunerea Declaraţiei Unice de către persoanele fizice. S-a stabilit ca până pe 31 iulie, când expiră termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice, funcţionarii ANAF se vor afla în cadrul unităţilor administrativ teritoriale, săptămânal, pentru a răspunde întrebărilor contribuabililor.

Funcționarii AJFP Arad vin în sprijinul contribuabililor care trebuie să depună Declarația Unică
Comentează 0

Funcționarii Fiscului arădean împreună cu personalul unităţii administrativ teritoriale vor acorda îndrumare şi asistenţă pentru: înrolare în Spaţiul Privat Virtual; completarea Declaraţiei Unice; depunerea Declaraţiei Unice prin mijloace electronice.

Cine depune Decalaraţia Unică?

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere (activităţi independente, profesii liberare, activităţii agricole, cedarea folosintei bunurilor, investiţii, etc.), venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi/sau contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Cum se depune Declaraţia Unică?

Declaraţia se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual", disponibil pe site-ul www.anaf.ro, pe baza credenţialelor și prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii", disponibil pe portalul   www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

„Contribuabilii care nu deţin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate autoservirii din cadrul unităţilor fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operaţiuni: înregistrarea în cadrul serviciului Spaţiul Privat Virtual; completarea Declaraţiei Unice; depunerea Declaraţiei Unice prin mijloace electronice. Lista sediilor unităţilor fiscale în care sunt puse la dispoziţia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăseşte pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii oferite de ANAF. De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin şi funcţionarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare şi asistenţă pentru depunerea Declaraţiei unice”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

De menționat că listele care conţin unităţile administrativ teritoriale şi datele la care funcţionarii ANAF vor fi prezenţi la sediile acestora, precum şi listele cu întâlnirile organizate se regăsesc pe site-ul wwwanaf.ro în secţiunea „Servicii oferite de ANAF”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite