Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fraudă cibernetică: 12 arestări în Italia și România

Poliţia din Italia şi România a arestat 12 presupuşi infractori cibernetici, acuzaţi de fraudă financiară şi spălare de bani, cu obţinerea frauduloasă a peste 20 de milioane de euro. Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare Judiciară, Eurojust, afirmă că, în urma percheziţiilor, a fost destructurată una dintre cele mai importante grupări de crimă organizată din Italia, notează Radio România Actualități.

Fraudă cibernetică: 12 arestări în Italia și România
Comentează 0

Gruparea vindea bunuri şi servicii inexistente, inclusiv proprietăţi fictive de închiriat şi clona website-uri cunoscute, pentru a înşela oamenii şi a-i determina să transfere bani. Conform IL SOLE 24 ORE, agenţii departamentului Financial Cybercrime a Poliției Poștale, în colaborare cu Eurojust, Europol și cu poliția română, au efectuat arestări în Italia și România, și au confiscat vile, apartamente, mașini, afaceri și sume de bani numerar.

Veniturile organizației criminale vizate de operațiunea „Last Chain” se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro pe an. Primul nivel al organizației criminale opera în România de unde, prin tehnici IT sofisticate, fura sume de bani din conturile a numeroşi cetățeni din mai multe țări europene.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite