Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Zeci de vatmani au protestat în stradă. Transportul în comun nu a fost afectat

Zeci de vatmani ai Companiei de Transport Public (CTP) au protestat în stradă, joi după-amiază, pentru prima dată în ultimele două decenii, fără să afecteze circulația tramvaielor, ei cerând salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

FOTO | Zeci de vatmani au protestat în stradă. Transportul în comun nu a fost afectat
Comentează 1

Protestul a fost inițiat de câțiva angajați care nu sunt membri ai celor două sindicate din cadrul CTP Arad, afirmând că acestea nu le reprezintă corect interesele. Nemulțumiților li s-au alăturat circa 30 de vatmani, cu toții ieșind în stradă în fața depoului de tramvaie.

”Protestăm pentru prima dată în ultimii 21 de ani pentru că ne-a ajuns cuțitul la os. Avem datorii la bănci, avem copii la școală și nu ne putem întreține familiile cu 1500 de lei. Și acest salariu îl am pentru că fac zeci de ore suplimentare pe lună, că altfel aș încasa mult mai puțin”, a declarat unul dintre protestatari.

”Nu avem sărbători, nu dormim nopțile, dar suntem plătiți mai rău ca cerșetorii, cu 1250 de lei pe lună. Vrem să fim respectați, să ni se asigure și condiții mai bune de muncă”, a spus un alt vatman.

Angajații au preferat să iasă la protest în afara orelor de muncă, pentru a nu afecta circulația tramvaielor.

”Știm că efectul nu este același, dar am preferat să nu-i supărăm pe arădenii care circulă cu tramvaiele. Dacă șefii nu ne vor lua în seamă revendicările, nu avem încotro și vom ține tramvaiele în depou”, a spus un alt angajat.

În timpul protestului, vatmanii au purtat pancarte cu mesaje precum "Noi vrem salarii, nu război / Voi vă bateţi joc de noi" sau "De ani ne tot prostiţi, acum vrem să fim plătiţi".

Reprezentanții CTP Arad spun că cererile nemulțumiților sunt în analiză și că urmează să poarte discuții cu aceștia și cu cele două sindicate.

"S-a aprobat deja o majorare salarială de 16 procente, care se va aplica de la 1 august", a precizat directorul tehnic al companiei, Petru Cuvineanu.

CTP Arad are aproape 600 de angajați, peste 160 de tramvaie și aproape 150 de autobuze, iar acționarii sunt Consiliul Local Municipal (70%) şi Consiliul Judeţean (30 %).

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide