Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Eroii, comemorați la Păuliș și Lipova

FOTO | Eroii, comemorați la Păuliș și Lipova
Comentează 0

La Păuliș au avut loc, sâmbătă, ceremoniile tradiţionale dedicate comemorării eroilor martiri ce şi-au pierdut viaţa în bătălia purtată în zonă în septembrie 1944. 

Primul eveniment a avut loc în curtea Unităţii Militare Radna, unde a avut loc o ceremonie solemnă ce a evocat martiriul elevilor Şcolii de Subofiţeri Radna. Aceştia au fost pomeniţi ulterior în cadrul unei slujbe desfăşurată la mormintele lor din Cimitirul Erolilor Lipova. 

A urmat ceremonialul de la monumentul aflat pe DN 7, la care au participat oficialităţi, veterani, rezervişti, militari, elevi  și alte persoane interesate. 

La ceremoniile a participat şi general-maior Adrian Tonea, locţiitor al Şefului Statului Major General. 

Prefectul, Cosmin Pribac, a înmânat diplome de onoare unui număr de 15 veterani de război, membri ai filialelor Asociaţiei Naţionale din judeţele Arad şi Timiş.

Elementul de noutate al ceremoniei din acest an, pe lângă faptul că 2015 este Anul Veteranilor de Război, a constat în primirea ştafetei veteranilor. Ştafeta este reprezentată de un drapel tricolor, purtat de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional. 

La Monumentul Eroilor de la Păuliş, drapelul a fost preluat de către preşedintele filialei ANVR Timiş, general de brigadă (ret.) Constantin Mărăcine şi predat primarului comunei Păuliş, Petru Nicoară. 

Luni, va avea loc predarea ştafetei către reprezentanţii Primăriei Arad, în cadrul unei ceremonii în Piaţa Avram Iancu, care va începe la ora 12.30. 
 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite