Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fonduri europene pentru drumurile agricole de la Socodor

Comuna Socodor a obținut o nouă finanțare nerambursabilă în vederea realizării a peste 12 km de drumuri agricole de exploatare, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 – Tranziție, cu finanțare europeană din FEADR.

Valoarea de investiţie a proiectului intitulat „Modernizare și amenajare infrastructură de drumuri agricole în comuna Socodor, județul Arad” este de 9.412.389,27 lei din care: 4.949.000,00 lei (1.000.000 euro) valoare eligibilă și 4.463.389,27 lei valoare neeligibilă, în baza unui contract de finanțare  nerambursabilă  încheiat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Fonduri europene pentru drumurile agricole de la Socodor
Comentează 0

„Acest proiect reprezintă continuarea a altor două proiecte cu finanțare europeană, de modernizare a drumurilor agricole, primul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, în valoare de 1.000.000 de euro, când s-au realizat peste 15 km de drumuri agricole de exploatare și al doilea finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în valoare de 1.000.000 de euro, când s-au realizat peste 18 km drumuri agricole de exploatare. La finalizarea celui de-al treilea proiect, locuitorii comunei vor beneficia de peste 45 km de drumuri de exploatare agricolă, modernizate prin pietruire și asfaltare”, spune Ioan-Dimitrie Jura, primarul comunei Socodor.

De altfel, comuna Socodor este recunoscută, atât la nivel județean, cât și la nivel național, pentru multele proiecte pe care reușește să le implementeze cu ajutorul fondurilor europene.

„Am semnat astăzi certificatul de urbanism pentru acest proiect, unul din multele pe care administrația din Socodor reușește să le implementeze. Felicit pe această cale întreaga echipă a domnului primar Jura, o echipă de «campioni» atunci când vine vorba de accesarea de fonduri europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Sursa foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite