Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Folosirea TikTok pe dispozitivele mobile ale guvernului, INTERZISĂ în Canada

Canada a interzis folosirea aplicaţiei chineze de socializare TikTok pe toate dispozitivele mobile ale guvernului. Decizia intră în vigoare începând de marţi, 28 februarie. Rețeaua de socializare nu a reacționat încă. 

Folosirea TikTok pe dispozitivele mobile ale guvernului, INTERZISĂ în Canada
Comentează 0

 

Decizia luată de directorul pentru informaţii al Canadei are ca scop asigurreaa securitatății informaţiilor guvernamentale,  după ce o analiză internă a arătat că metodele de colectare a datelor folosite de TikTok pot lăsa utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, scrie ziarul National Post, citând comunicarea oficială trimisă angajaţilor guvernului federal, transmite Reuters.

Mişcarea vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a impus o interdicţie similară și subliniază lobby-ul tot mai mare împotriva TikTok din cauza preocupărilor cu privire la apropierea sa de guvernul chinez şi deţinerea datelor utilizatorilor din întreaga lume.

Autorităţile de reglementare a confidenţialităţii federale şi provinciale din Canada investighează în comun aplicaţia, deţinută de firma chineză ByteDance Ltd, din cauza preocupărilor legate de colectarea, utilizarea şi dezvăluirea de către platformă a informaţiilor personale.

Până în prezent nici TikTok, nici Consiliul de Trezorerie al Canadei, care include biroul directorului de informaţii al ţării, nu au avut un comentariu pe marginea acestui subiect.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite