Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Focar de coronavirus (93 bolnavi) la combinatul de prelucrarea cărnii de porc Smithfield, Timișoara

Focar de coronavirus (93 bolnavi) la combinatul de prelucrarea cărnii de porc Smithfield, Timișoara
Comentează 0

Focar de Covid la cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc din vestul ţării: 93 de angajati au fost confirmaţi ca fiind purtători ai noului coronavirus.

Printre ei, şi zeci de cetăţeni vietnamezi. Testarea este, însă, de abia la început.

Duminică şi luni vor fi finalizate alte 400 de teste ale celor care lucrează în abatoarele companiei – transmite corespondentul Europa FM la Timişoara, Dan Turcu.

Primele cazuri au apărut în urmă cu câteva zile, când mai mulţi angajaţi vietnamezi ai companiei prelucrătoare de carne au fost depistaţi ca fiind purtători de Sars Cov 2.

Ei au fost izolaţi într-un cămin ce aparţine firmei şi a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică.

Imediat a început testarea întregului personal iar în ultimele 24 de ore au fost găsite ca fiind pozitive 56 de persoane.

În total, până acum, 93 de angajaţi ai Combinatului de prelucrare a cărnii de porc sunt purtători ai noului coronavirus.

Numărul bolnavilor ar putea să mai crească întrucât au fost prelucrate doar jumătate din cele peste 800 de teste.

Cei 93 de bolnavi Covid 19 sunt asimptomatici și au fost cazați într-un cămin pus la dispoziție de firma la care aceștia lucrează.

În permanenta sunt supravegheați de medicii de familie care sunt în legătură cu specialiștii de la spitalul Victor Babeș și asta pentru că în cazul în care starea de sănătate a unuia dintre cei infectați se agravează să fie transferat într-o unitate sanitara.

În același timp, mai mulți membrii ai familiilor celor infectați au fost și ei depistați că fiind purtători de Sars Cov 2.

Activitatea companiei a fost suspendata pe o perioada de 7 zile, cu posibilitatea de prelungire în caz de nevoie.

Urmează o igienizare și o dezinfecție a spatiilor de lucru iar după săptămână de pauza persoalul care se vă întoarce la munca vă fi retestat.

Ancheta epidemiologica este în plina desfășurare, specialiștii DSP urmând a identifica și contactii direcți ai persoanelor infectate.

Mai trebuie spus că în ultmele 24 de ore, în Timiș au fost identificate 72 de noi cazuri de persoane infectate cu Sars Cov 2.

(sursa: EUROPA FM)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite