Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florin Iordache, chemat să dea socoteală pentru modificările din Justiție

La o zi după verdictul în cazul lui Liviu Dragnea, adică pe 22 iunie, Florin Iordache este chemat la Comisia de la Veneţia să explice modificările aduse legilor justiţiei. Alături de el vor fi şi un reprezentant al Preşedinţiei şi unul al Ministerului Justiţiei.

Florin Iordache, chemat să dea socoteală pentru modificările din Justiție
Comentează 0

Audierea lui Iordache are loc după ce o delegaţie a comisiei a venit la Bucureşti pentru a sta de vorbă cu toţi cei implicaţi sau afectaţi de schimbarea legislaţiei penale.

Conform procedurii, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia care au vizitat România pun la punct un memorandum pe baza căruia se va discuta în plenară.

Personajul principal al întâlnirii va fi preşedintele comisiei parlamentare în care s-au pus la punct schimbările legilor justiţiei, Florin Iordache. El va trebui să lămurească orice curiozitate mai apare. Întrebat săptămâna trecută dacă se va ţine cont de recomandările pe care le vor face experţii europeni, Iordache a răspuns ,,fără îndoială".

Camera Deputaților a votat luni, în procedură de urgență, Codul de Procedură Penală, cu prevederea care îi permite lui Liviu Dragnea să ceară rejudecarea dosarului ”Referendumul”. Au fost 175 voturi ”pentru”, 78 ”împotrivă”, o abținere.  Înainte de votul final, PSD și Opoziția nu au căzut de acord asupra procedurii de vot pe articole, astfel încât au votat articol cu articol, adică de 327 de ori. Votul din plen vine după ce Comisia Iordache a dat raport pe controversatul proiect care cuprinde și prevederea cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Propunerea ca proiectul să intre la vot final a fost votată de PSD, în ședința Biroului Permanent, la ora 14.00. Camera Deputaților este for decizional la acest proiect, întrucât a trecut deja de Senat, așadar proiectul merge la Klaus Iohannis.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite