Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Flagrant la o fabrică de reciclare aluminiu din Sântana. Peste 1200 kg de aluminiu sustrase din companie de un grup infracțional organizat.

Ieri seară (marți, 29 ianuarie), la o fabrică de reciclare aluminiu de pe raza orașului Sântana, a fost prins în flagrant un grup infracțional organizat format din cel puțin 6 persoane, după câteva luni de bănuieli, investigații cu detectivi și strângere de dovezi.

Flagrant la o fabrică de reciclare aluminiu din Sântana. Peste 1200 kg de aluminiu sustrase din companie de un grup infracțional organizat.
Comentează 0

Este vorba de un grup alcătuit din șoferi de tir, care prestau servicii de transport pentru compania prejudiciată, portari responsabili cu paza și protecția companiei, dar și alți angajați ai firmei - oameni ce păreau a fi de încredere.

Împreună cu Poliția Sântana, care urmărea de mult cazul, vinovații au fost descoperiți după ce, în urma recântăririi a două camioane la fața locului, s-a dovedit lipsa a peste 1.200 kg de aluminiu. Acesta a fost sustras pe perioada transportului și mușamalizat în acte, unde se declara cantitatea corectă a încărcăturii, prin efectuarea cântăririlor în mod necorespunzător, conform celor relatate de către cei implicați.

Verificările efectuate de către companie au relevat existența unui prejudiciu de cel puțin 180.000 Euro - prejudiciu generat în timp, prin sustragerea repetată a aluminiului din camioane, urmată de efectuarea necorespunzătoare a cântăririlor, prin prezența angajaților și a persoanelor responsabile cu paza și protecția companiei pe cântarul situat la intrarea în societate.

Reprezentanții societății ne-au informat că au sesizat organele de poliție cu privire la aceste fapte, urmând să depună o plângere penală, însoțită de toate probele strânse în această perioadă și să solicite tragerea acestora la răspundere penală, cât și recuperarea prejudiciului cauzat societății. În continuare, urmează ca organele de cercetare să efectueze demersurile specifice pentru stabilirea vinovăției și a tuturor persoanelor implicate, având în vedere că se suspectează că la această operațiune organizată au participat și alte persoane.

Conducerea companiei recomandă atenție sporită, regulamente stricte și proceduri de lucru atent supervizate, pentru a înlătura riscurile de acest gen, care pot periclita sau destabiliza o companie.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite