Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Finanţări totale de 175.000 de lei în cadrul programului Ştiinţescu 2022 dedicat elevilor din Timiş şi Arad

Fundaţia Comunitară Timişoara a dat startul programului de finanţare Fondul Științescu Timişoara dedicat proiectelor educative din domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) care își propun să cultive pasiunea pentru aceste domenii, elevilor din judeţele Timiş şi Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani. Aflat la ediția a V-a, programul oferă finanțări în valoare totală de 175.000 lei celor mai creative propuneri de proiecte pentru educaţia viitorului. Ediţia îşi propune să ajungă şi mai mult în mediul rural.

Finanţări totale de 175.000 de lei în cadrul programului Ştiinţescu 2022 dedicat elevilor din Timiş şi Arad
Comentează 1

În perioada 1 aprilie – 25 aprilie 2022, organizații non-guvernamentale şi grupuri de inițiativă (inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de elevi şi/ sau studenţi) pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare în limita a 15.000 lei pe proiect.

Potențialii aplicanți pot să lucreze împreună cu echipa Fundației Comunitare Timișoara în perioada 1 aprilie – 22 aprilie în cadrul unor şedinţe de mentorat. Acestea sunt un mecanism de sprijin pentru organizațiile și grupurile de inițiativă prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mari de finanțare. În același timp, rolul şedinţelor de mentorat este și acela de a aduce împreună echipele care au idei de proiecte STEAM pentru a crea posibile sinergii în planificarea propunerilor de proiecte.

„Ştiinţescu Timişoara investeşte în iniţiative educaţionale care fac domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică) mai atractive pentru elevi şi crede că este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, în comunitate, să fie centrată pe stimularea curiozității, a creativității și a imaginației. Prin acest program de finanțare ne dorim să creștem capacitatea grupurilor și organizațiilor din Timiş şi Arad de a adresa mai bine nevoile comunității locale legate de educaţie și de a colabora între ele pentru creșterea impactului acţiunilor lor”, susţine Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Timişoara.

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe la rândul lor, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele din rural şi  urbanul mic/ mijlociu.

Proiecte precum festivaluri sau caravane de ştiinţă, competiții, expoziții, tabere şi vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor şi tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, proiecte educaționale inovatoare de tip „peer learning” (activități de învățare în echipă, învățare reciprocă de la elevi la elevi) în domeniile STEAM, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.

Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara și pe pagina de Facebook locală a programului.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite