Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filmul „Frunze căzătoare“, câștigătorul premiului juriului la Cannes 2023, la Cinematograful „Arta“

Filmul „Frunze căzătoare“, câștigătorul premiului juriului la Cannes 2023, la Cinematograful „Arta“
Comentează 0

„Frunze căzătoare/Fallen Leaves”, cel mai recent film regizat de finlandezul Aki Kaurismäki, desemnat de Federația Internațională a Criticilor „cel mai bun film al anului trecut”,  câștigătorul Premiului Juriului la Cannes și un puternic candidat la Oscar pentru „Cel mai bun film internațional”, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Proiecția va avea loc vineri, 8 martie, de la ora 19.00, în sala mare a cinematografului,  iar accesul spectatorilor va fi liber.

Filmul spune povestea a doi oameni singuratici, Ansa și Holappa, care, se întâlnesc, din întâmplare, într-o noapte, pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor.

Drumul lor înspre acest țel măreț este amenințat de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele.

Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

SINOPSIS

Titlu original: Kuolleet lehdet

Titlu internațional: Fallen Leaves

Titlu România: Frunze căzătoare

2023, Finlanda, Germania

Gen: Comedie, dramă

Regia: Aki Kaurismäki

Distribuția: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Sakari Kuosmanen

Limba: finlandeză

Rating: N-12. Nerecomandat sub 12 ani.

Doi oameni singuri și trecuți de prima tinerețe se întâlnesc din întâmplare, se plac și prin mai multe alte întâmplări trec unul pe lângă altul.

Ansa (care în finlandeză înseamnă capcană) lucrează la un supermarket. Holappa își găsește cu greu de lucru pentru că e dependent de alcool și nu dă semne că vrea să renunțe la el.

Ansa își petrece viața teribil de monotonă într-o casă în care singurul element de high-tech e radioul optzecist care livrează non-stop știri despre războiul din Ucraina.
Holappa își stinge depresia în alcool.

Ei încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite