Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filmul DEDAL, premieră la Cinema ARTA

Filmul DEDAL, premieră la Cinema ARTA
Comentează 0

Sambata, 28 septembrie, la Cinema ARTA a avut loc premiera nationala a filmului mult asteptat,”Dedal”, o productie romaneasca. Rolul principal este interpretat de arădeanul Dan Merisca (Titus), iar in celelalte roluri sunt actorii: Catalin Dupu (comisarul Voiculescu), Diana Dupu (studenta la jurnalism), Ioan Draga, Dan Stoica,Georgiana Stefanie si Paula Cismaș.

Filmul descrie povestea unui pictor sarac,Titus, care afla despre boala sotiei sale (cancer) si incearca cu orice pret sa faca rost de banii necesari pentru operatie. Drumul parcurs de Titus pentru a obtine suma de bani necesara este presarat cu multe incercari si obstacole, ce demonstreaza ca iubirea adevarata cere sacrificii.

 Titus intra in legatura cu un “afacerist”, ce ii propune sa realizeze o pictura în maniera unui celebru pictor feancez, iar in schimbul ei, il va ajuta sa isi interneze sotia in spital. Tabloul este finalizat si inmanat afaceristului, numai că afaceristul nu isi mai indeplineste promisiunea. Aceasta situatie tragica este rezolvata ca prin minune de comisarul Voiculescu si de studenta de la jurnalism. Acestia il aresteaza pe afacerist si platesc operatia sotiei lui Titus.

In final se prezinta o secventa unde comisarul Voiculescu si Titus hotarasc sa numeasca pictura “Dedal”, simbol al labirintului, ce reprezinta, de altfel, si titlul filmului.

Filmul a fost inspirat dintr-o poveste reala si ne arata ca iubirea persoanelor dragi ne da puterea de a trece peste momentele cele mai grele din viata noastra.

 

  Tania Bulzan

Galerie foto (96)