Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filarmonica arădeană s-a întors dintr-un turneu susținut pe Coasta Amalfi (Italia)

Filarmonica arădeană s-a întors dintr-un turneu susținut pe Coasta Amalfi (Italia)
Comentează 0

Filarmonica de Stat Arad a întreprins un turneu în Italia, fiind invitată să participe la cea de a XX-a ediție a AmalfiCoast Music & Arts Festival – ediție aniversară a acestui festival desfășurat în fascinantele localități ale Coastei Amalfi.

Lansat în anul 1996, AmalfiCoast Music & Arts Festival aduce în fața publicului studenți și instituții profesioniste din întreaga lume, care susțin concerte pe parcursul unei luni de zile, în locații dintre cele mai diferite și inedite. Festivalul în sine se transformă, astfel, într-o comunitate vibrantă formată din muzicieni și artiști din varii domenii care, printr-un real schimb de experiență, își demonstrează virtuozitățile artistice și își perfecționează măiestria, învățând unul de la altul în cadrul unui proces creativ continuu, inspirat de minunatele locuri ale costierei amalfitane.

Presupunând o desfășurare de forțe organizatorice impresionante, festivalul este structurat pe mai multe secțiuni, fiecare dintre ele atragând mii de spectatori (localnici și turiști, deopotrivă): operă, arte vizuale, un workshop dedicat muzicii de cameră, studio de scriere dramatică ș.a.

Filarmonica de Stat Arad a fost invitată să susțină patru concerte în cadrul secțiunii dedicate operei, partitura aleasă fiind una extrem de îndrăgită de publicul de pretutindeni: Nunta lui Figaro, de W. A. Mozart. La pupitrul dirijoral s-a aflat maestrul Jeffrey Rink, din Statele Unite ale Americii, cele patru reprezentanții fiind susținute de două garnituri diferite de soliști, din Statele Unite ale Amercii, Canada, Mezic și Africa de Sud. Reprezentațiile au avut loc în spații dintre cele mai generoase: Maiori - Auditorium Hotel Reginna Palace, Napoli – Chiesa S. Anna dei Lombardi, Minori – Piazza Cantilena și Maiori – Chiesa di S. Domenico.

După finalul festivalului, filarmonica arădeană a mai consemnat un concert, de această dată în extraordinarul spațiu al Palatului Vescoville din Pignataro Maggiore, locul în care, sub bagheta maestrului italian Giuseppe Carannante (dirijor invitat permanent, al Filarmonicii de Stat Arad), au răsunat impresionante acorduri semnate de Mozart, Beethoven, Mascagni, Verdi, Rossini, Brahms,  Ceaikovski, cărora li s-au adăugat (la insistențele publicului, care nu a mai vrut să lase muzicienii să iasă din scenă) fascinantul Oblivion, de Astor Piazzolla.

 

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Arad

 

 

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite