Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fifor va fi dat afară din Guvern!

Presa centrală a confirmat ce am anticipat noi în cursul acestei săptămâni: Fifor va fi dat afară din Guvern, cu ocazia remanierii. El a pierdut sprijinul politic, după ce a jucat la două capete în scandalul din interiorul PSD. Cum nici rezultatele ca ministru nu sunt bune, el va fi sacrificat de Dragnea.

Fifor va fi dat afară din Guvern!
Comentează 0

Potrivit informaţiilor publicate pe surse de presa centrală, Fifor a semnat scrisoarea anti-Dragnea, dar a cerut să nu fie publicată până nu va susţine o declaraţie. Cum este obişnuit să joace la mai multe capete, Fifor a plecat din ţară în ziua votului din CEX PSD, câştigat de Dragnea, fără să facă o declaraţie în acest sens. Fifor a dezamăgit astfel pe toată lumea. Firea s-a arătat uimită cum s-au tot împuţinat semnăturile liderilor PSD pe scrisoare. Dragnea a aflat că a fost trădat şi nu mai vrea să îl ţină în Guvern.

Cu spectrul remanierii deasupra capului, Fifor va încerca probabil să joace cartea victimei, să spună că este schimbat pe motive politice. De fapt, Mihai Fifor era o alegere nefericită, pur politică pentru funcţia de ministru. Nimic nu îl recomanda pentru această poziţie, ceea ce s-a văzut cu ocazia scandalului rachetelor, a unor declaraţii nefericite legate de serviciul militar obligatoriu, participarea la reducerea bugetului unor instituţii cu impact asupra politicilor de securitate, achiziţii publice discutabile şi multe altele. Fifor nu a fost o victimă a regimului Dragnea în PSD, ci un beneficiar net al numirilor în funcţii pe nemerit, pe criterii de slugărnicie faţă de Dragnea. În final, ambiţia nemăsurată l-a trădat şi i-a arătat caracterul atât în faţa echipei lui Dragnea cât şi, credem noi, în faţa echipei Gabrielei Firea.

Odată sprijinul lui Dragnea pierdut, s-a dus şi poziţia lui Fifor. Organizaţia din Craiova nu vrea să audă de el şi cere acum să fie executat, la organizaţia din Arad Căprar abia aşteaptă să scape de el, la minister mai degrabă s-a făcut de râs. Rămâne de văzut dacă echipa contestatarilor lui Dragnea îl va ierta pentru jocul la două capete făcut cu ocazia punerii în discuţie a lui Dragnea şi pentru încercarea jalnică de a-şi salva pielea în Guvernul Dăncilă din ultimele zile.

Iată articolul scris despre problema Fifor în adevarul.ro:

Surpriza uriaşă în PSD: Mihai Fifor a semnat scrisoarea anti-Dragnea. Surse: Ar putea fi dat afară din guvern

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, unul dintre apropiaţii liderului PSD, se numără printre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, au declarat surse politice pentru Adevărul. Drept răspuns, Dragnea vrea să-l lase fără minister. Fifor nu a fost prezent în CEx-ul PSD de săptămâna trecută, fiind plecat într-un turneu în SUA, unde a avut mai multe întâlniri organizate de George Maior, pe care Dragea vrea să-l mazilească.

Aflat în SUA, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a avut o serie de întâlniri cu oficiali americani, printre care şi secretarul Apărării James Mattis. Lui Fifor i-a stat alături ambasadorul George Maior, pe care Liviu Dragnea încearcă să-l înlăture din funcţie. Mai multe imagini cu Fifor şi Maior au fost postate pe site-ul Ambasadei României în SUA. (...)   În România, Liviu Dragnea face presiuni ca Teodor Meleşcanu să declanşeze procedura de rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior, susţin surse politice. Maior a devenit ţinta tandemului Dragnea-Tăriceanu, după ce a afirmat că scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, către Klaus Ioahnnis, este rezultatul unui lobby exercitat de oameni certaţi cu legea. Ulterior, Giuliani a recunoscut că a primit bani.  (...)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite