Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

(VIDEO) Festivalul „Suflet de România”, un eveniment care a strâns mii de oameni la Săvârșin

Mii de oameni – oameni, producători, localnici și turiști –  au luat parte la evenimentul care a fost deschis de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteța Sa, Principele Radu.

(VIDEO) Festivalul „Suflet de România”, un eveniment care a strâns mii de oameni la Săvârșin
Comentează 0

Zeci de producători din întreaga țară și-au prezentat cele mai bune și mai originale produse  la festivalul din parcul Castelului de la Săvârșin. “Suflet de România”, evenimentul organizat de Profi, este parte a acordului tripartit dintre Casa Regală, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc. „Acest festival este foarte frumos, foarte profund, foarte util  și sper că oamenii să aibă succes aici și este bine că aduce și Săvârșinul în mijlocul atenției”, a declarat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, la deschiderea festivalului.

În prima zi de festival, Majestatea Sa Margareta , Custodele Coroanei, împreună cu Principele Radu au vizitat locația festivalului și producătorii locali care și-au expus produse care mai de care mai delicioase, pe platoul de lângă castel. 

Un moment deosebit a fost concertul susținut de Vasile Șeicaru care ne-a adus aminte de șlagăre românești, de piese nemuritoare ale muzicii folk și ale Cenaclului Flacăra, care ne-au purtat în amintiri. 

El a fost urmat de Florin Chilian, dar nu înainte de a fi desfășurată o horă imensă în fața scenei compusă din câteva zeci de oameni care au creat așadar, un moment special, la festival. Pe scenă a urcat și Romulus Cipariu care a încântat audiența cu țambalul atât de versatil dar  și cu vocea sa catifelată. 

Participanții la festival s-au bucurat, în cele două zile, de recitalurile oferite de Narcisa Suciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Florin Chilian și Romulus Cipariu. Părintele Constantin Necula a fost și el prezent, cu vorbe înțelepte și ca de obicei, cu acea hrană pentru suflet de care avem nevoie cu toții din când în când. 

 

Galerie foto (14)


Scrie un comentariu

trimite