Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Femeie dintr-un centru de vârstnici internată cu COVID-19 la Spitalul TBC fără știrea familiei; a fost deschis un dosar penal

O femeie aflată într-un centru de vârstnici a fost internată la Spitalul TBC din municipiu pentru a fi tratată de COVID-19. Până aici, nimic care să atragă atenția în mod deosebit. Problema este însă că fiica pacientei a depus o plângere penală, povestind procurorilor că totul s-a întâmplat fără ca familia să fie înștiințată.

Femeie dintr-un centru de vârstnici internată cu COVID-19 la Spitalul TBC fără știrea familiei; a fost deschis un dosar penal
Comentează 0

„În data de 04.06.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal. Potrivit plângerii penale formulate în cauză de fiica unei persoane internate într-un centru de vârstnici, mama acesteia a fost transferată la Spitalul TBC din municipiul Arad, cu diagnosticul de SARS COV 2, fără ca aparţinătorii să fie informaţi cu privire la starea de sănătate şi diagnosticul persoanei în cauză.

În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 alin.2 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide